Министър-председателят Бойко Борисов разпореди на министъра на регионалното развитие и

...
Министър-председателят Бойко Борисов разпореди на министъра на регионалното развитие и
Коментари Харесай

След катастрофата с кон на магистрала: Премиерът разпореди да се проверят мантинелите

Министър-председателят Бойко Борисов разпореди на министъра на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова и на министъра на вътрешните работи Младен Маринов да подхващат незабавна инспекция на загражденията по автомагистралите, оповестиха от държавната пресслужба.

bTV излъчи репортаж за пътуващи по Автомагистрала „ Тракия”, които по знамение оцеляха, откакто колата им удари скитащ кон, за който от часове е имало сигнали, че е на автомагистралата.
От първо лице: Ужасът да удариш кон на автомагистрала Шофьорът Калоян Йорданов описа, че преди случая е имало сигнал до 112 за животното, само че не са взети ограничения
„ Не може да излезе кон на автомагистрала. Късмет, че хората са живи”, разяснява министър председателят по време на съвещанието, излиза наяве от оповестената стенограма. И разпорежда: „ Аврамова, с Младен Маринов взаимно, „ АПИ “ и „ Пътна полиция “, на всички автомагистрали желая да ревизирате в профил загражданията. Там където са откраднати, незабавно да се възстановят, там където са пробити, да се поправят, а служителите на реда от „ Пътна полиция “, които са по автомагистралите да следят тези пасища”.

Районните полицейски инспектори ще ревизират и дали някъде се намират откраднати мрежи или табели от автомагистралата.

На коментар на министър Аврамова, че животните влизат и от пътните връзки на аутобаните, Борисов разпорежда на Маринов: „ Има ли сигнал, незабавно отива полицейски автомобил и, в случай че би трябвало, с лампите свети и предупреждава”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР