Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонни разговори с премиерите на Украйна

...
Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонни разговори с премиерите на Украйна
Коментари Харесай

Полският премиер: Нашите народи винаги са си помагали и подкрепяли в трудни времена

Министър-председателят Бойко Борисов организира телефонни диалози с министър председателите на Украйна и на Полша Володимир Гройсман и Матеуш Моравецки.

В тях Борисов изрече благодарност за присъединяване на украинци и поляци във войната за българското избавление през 1877-1878 година, оповестява държавната пресслужба.

Полският министър председател е отбелязал, че и неговият народ отбелязва през днешния ден празника във Варшава:

" За нас българското избавление и борбите, в които са взели участие нашите бойци, са извънредно значими. Нашите нации постоянно са си помагали и подкрепяли в сложни времена "

Той благодарил на българския министър председател за " дейната работа на България по време на председателството на Съвета на Европейски Съюз " и е споделил, че разчита на Борисов  " за поддържането на градивния разговор по тематиките от европейския дневен ред, изключително за взимане под внимание на позицията на страните от Централна и Източна Европа при идните договаряния за европейския бюджет. "

Украинският министър председател е уверил Бойко Борисов, че " доставките на директен газ, които минават през Украйна, не са застрашени и потокът продължава да бъде постоянен. "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР