Министър-председателят Бойко Борисов проведе среща с изпълнителния директор на Американския

...
Министър-председателят Бойко Борисов проведе среща с изпълнителния директор на Американския
Коментари Харесай

Борисов се срещна с изпълнителния директор на Американския еврейски комитет Дейвид Харис

Министър-председателят Бойко Борисов организира среща с изпълнителния шеф на Американския еврейски комитет Дейвид Харис в Мюнхен, оповестиха от държавната пресслужба.

Българският министър председател е на двудневно посещаване в Германия за присъединяване в Мюнхенската конференция по сигурността. Премиерът Борисов и Дейвид Харис означиха отличните връзки, които поддържа България с еврейските организации в Съединени американски щати. Българският министър председател уточни, че еврейските организации през годините са подкрепяли България по евроатлантическия й път. Той акцентира, че страната ни разчита американските еврейски организации да окажат подпомагане за оползотворяването на капацитета за икономическо и комерсиално съдействие сред България и Съединени американски щати. „ Активното ни съдействие има значима роля както за развиването на двустранните българо-американски връзки, по този начин и за съдействието сред България и Държавата Израел “, сподели още министър председателят Борисов.

Министър-председателят акцентира, че страната ни споделя загрижеността на международната еврейска общественост по отношение на растящия антисемитизъм. „ Ние осъждаме и отхвърляме такива опити, а нашият отговор е мощният ангажимент да изследваме и описваме историята в цялата й трагична трудност “, сподели министър председателят Борисов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР