Министър-председателят Бойко Борисов пристигна в Загреб, където днес ще разговаря

...
Министър-председателят Бойко Борисов пристигна в Загреб, където днес ще разговаря
Коментари Харесай

Борисов обсъжда в Хърватия бъдещето на Балканите

Министър-председателят Бойко Борисов дойде в Загреб, където през днешния ден ще беседва с хърватския си сътрудник Андрей Пленкович. Двамата ще обсъдят напредъка по почналите по време на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз планове, които ще доведат до доближаване на страните от Западните Балкани с останалите страни в Европа и посред им.

На срещата на върха ЕС-Западни Балкани на 17 май в София Хърватия разгласи, че ще инициира диалози в същия формат през 2020 година

" Трябва да създадем всичко допустимо за обстановката на Балканите. Това са нашите Балкани, нашата Европа и би трябвало да вложим старания в Босна и Херцеговина и в Косово. Огромни проблеми стоят пред нас и започнахме да ги решаваме в София, като европредседатели. Но в случай че нямаме поддръжката на Хърватия, на Андрей, то в София е било единствено една добра среща ", счита Борисов.

" България и Хърватия са от мощните страни и обединени можем да свършим доста работа ", безапелационен е министър председателят.

В хърватската столица министър председателят Борисов ще открие монумент на Иван Вазов в парка Бундек. Монументът е знак на историческите връзки сред България и Хърватия.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР