Министър-председателят Бойко Борисов пристигна в Рияд на първото посещение на

...
Министър-председателят Бойко Борисов пристигна в Рияд на първото посещение на
Коментари Харесай

Борисов бе посрещнат с военни почести в Саудитска Арабия

Министър-председателят Бойко Борисов дойде в Рияд на първото посещаване на най-високо ниво в историята на дипломатическите връзки сред България и Саудитска Арабия. На Кралския терминал на летище „ Крал Халид “ в столицата той беше посрещнат с военни почести от емира на Рияд Файсал бин Бандар Ал-Сауд и от министъра на околната среда, водите и земеделието Абдуррахман Абдул Мохсен Ал-Фадли.

Целта на визитата е усилването на икономическото и комерсиалното съдействие сред двете страни. Ще бъдат разисквани въпроси в основни сфери като сигурност, енергетика, търговия, превоз, туризъм. В Рияд българският министър-председател ще беседва с Пазителя на двете Светини Негово Кралско Величество Салман бин Абдулазиз ал-Сауд.

По-късно Бойко Борисов ще се срещне и с министъра на външните работи на Саудитска Арабия Адел ал-Джубейр и с министъра на енергетиката, промишлеността и минералните запаси Халид ал-Фалих.

Почетен посетител по време на визитата в Кралството е Симеон Сакскобургготски. В формалната делегация, съпътстваща премиера, са още вицепремиерите Екатерина Захариева и Красимир Каракачанов, министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов, министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Ивайло Московски и министърът на туризма Николина Ангелкова.

Очаква се подписването на три междуправителствени документа за съдействие в региона на земеделието, за основаване на смесена комисия и за отбягване на двойното данъчно облагане.

/БГНЕС
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР