Министър-председателят Бойко Борисов организира среща в Министерския съвет със заинтересованите

...
Министър-председателят Бойко Борисов организира среща в Министерския съвет със заинтересованите
Коментари Харесай

Борисов се зае с базите на "Спартак" и разпореди ремонт за 1 млн. лева

Министър-председателят Бойко Борисов провежда среща в Министерския съвет със заинтригуваните страни по казуса с базите на футболния " Спартак " (Варна). Крайният резултат е предписание на премиера страната да отпусне 1 млн. лв. за нов футболен терен, съблекални и трибуни на стадион " Спартак ", който е в тежко положение.

Преди две седмици последователи и управление на варненския клуб приканиха на митинг пред общината в града Борисов да се намеси. Те бяха недоволни от тежкото положение на спортните бази на клуба, стадиона и прилежащите им площи.

" Среща в министерски съвет! Г-н Бойко Борисов реши казуса! Имотите на клуба, цялата клубна база, ст. " Спартак " и всички прилежащи площи (паркинги, кортовете, игрищата, залата) се връщат в общината и по-късно се преотдават на клуба! Започва план за стадиона, ремонт, тревно покритие, седалки, зала, съблекални! Говори се и за осветяване!!! След 11 години жестока битка, борба и опити за убийството на клуба ни, " Спартаче " е жив ", написаха почитатели в страницата си във " Facebook ".

На срещата, свикана от Борисов, участваха още двама министри - на спорта Красен Кралев и на финансите Владислав Горанов, както и кметът на Варна Иван Портних. Там бяха представители на управлението на третодивизионния футболен клуб, представители на фенски организации, както и известни имена като някогашния президент на " Спартак " и сегашен шеф на " Арена Армеец " Николай Ишков и някогашния баскетболист Тодор Стойков.

Решение за нерешимия проблем

Няколко години последователите и управлението на " Спартак " приказваха за казуса с базите, които бяха занемарени. Наскоро те желаеха общинската власт във Варна и страната да вземат незабавни ограничения.

Според документите, показани от тях, през 2006 година собствеността върху терена, на който е построен стадионът, е трансферирана от община Варна на частното сдружение " Барет ауто ". Четири години по-късно – през 2010 година, акциите минават във притежание на друга частна компания – " Инжстрой Холдинг ".



На срещата с Борисов Портних показа пред развиването на договарянията сред Община Варна и " Инжстрой Холдинг " АД. Той обяснил, че сдружението има декларирана подготвеност стадион " Спартак " и прилежащите му спортни уреди да бъдат върнати в благосъстоятелност на общината, се споделя в информация на спортното министерство.

" Портних увери присъстващите на срещата, че на идващото съвещание на Общинския съвет във Варна (ОбС) ще се прегледа предлагането за връщане на парцелите. Кметът на Варна пое ангажимент, че след гласуваното от Общински съвет решение общината ще даде стадион " Спартак " и прилежащите му спортни уреди за прилагане на клуба.

 Борисов се зае с базите на
© ММС

Скоростен ремонт по случай юбилея

Борисов разпоредил освен да се провиснал средства, само че и ремонтът да завърши на 28 август 2018 година – денят, в който се празнуват 100 години от основаването на " Спартак ".

" Стартираме правенето на план за възобновяване на тревното покритие на стадиона и ще създадем всичко належащо, с цел да може тимът да се завърне вкъщи ", съобщи Кралев.

В знак на признателност представителите на почитателите на " Спартак " подарили на Борисов фланелка на тима. " Благодаря от името на цялата спартакийска общественост за решението ви ", сподели Евгений Балев от фенските организации, представен от ММС.

Според информация на " Дневник " от двама самостоятелни източници притежателят на " Лудогорец " Кирил Домусчиев има интерес към базата на " Спартак ". Човек от фенклуба на " Спартак (Варна), поискал анонимност, съобщи, че преди четири години предприемачът е провел несполучливи договаряния с " Инжстрой Холдинг " да вземе стадиона. Миналата година Домусчиев направил и втори опит, само че също без триумф.

През ноември 2012 година на въпрос дали има интерес към " Спартак " (Варна) притежателят на разградчани сподели: " На този стадий - не. Не е слух, само че на този стадий не. При всички положения ние се интересуваме от придобиването на няколко клуба. Не знам дали знаете, само че нашата школа стартира да ражда и в идващите няколко години на тези млади момчета би трябвало да им търсим къде да играят. "

Ръководството на " Спартак " разгласи преди време в уеб страницата на клуба, че е намерило " съществени евентуални финансови вложители ", само че не уточни кои са.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР