Министър-председателят Бойко Борисов настоя да бъдат подкрепени медицинските работници, медицинските

...
Министър-председателят Бойко Борисов настоя да бъдат подкрепени медицинските работници, медицинските
Коментари Харесай

Борисов предложил единен медицински протокол за ЕС в епидемията

Министър-председателят Бойко Борисов настоя да бъдат подкрепени медицинските служащи, медицинските центрове и като цяло здравната страна на пандемията и да има обединен медицински протокол за всички европейски страни, да вземем за пример във връзка с маските, дистанцията, учебните заведения, заведенията за хранене.

Като втори акцент министър председателят Борисов изведе европейската взаимност. По думите му е значимо да има безплатна помощ за обществено слабите, за хората, останали без работа в резултат на пандемията и да бъдат подкрепени ограниченията за опазване на заетостта. Според Борисов Европейски Съюз следва да се концертира върху идващите 6 месеца до една година, когато се смята че обстановката ще бъде най-тежка в обществено стопански проект.

Борисов посочи, че страните, които вземат участие с по-голям финансов запас имат правото да търсят и по-голям надзор върху разходването на средствата. По думите му това е обикновено и изрази поддръжка за т нар. " четворка на спестовниците ".

Борисов изрази поддръжка за холандския министър председател и във връзка с инструмента, предусещащ опцията всяка страна да слага избран въпрос, който смята за значим, за разглеждане от министрите от ЕКОФИН. " Това е добър компромис ", означи Борисов.

Това оправдава информацията, че е имало напрежение сред двамата ръководители.

Припомняме, по-рано излезе информация, че Бойко Борисов е обвинил министър-председателя на Нидерландия Марк Рюте , че желае да бъде " служителят на реда на Европа ", поради неговото гледище по тази причина какъв брой пари да получава всяка страна.

На днешната среща Борисов изрази оптимизъм, че водачите ще реализиран единодушие и за съотношението на безвъзмездните и заемните средства.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР