Министър-председателят Бойко Борисов нареди да се преведат пари за заплати

...
Министър-председателят Бойко Борисов нареди да се преведат пари за заплати
Коментари Харесай

Обещано: Болниците в Ловеч и Враца ще работят и заплати ще се плащат навреме

Министър-председателят Бойко Борисов подреди да се преведат пари за заплати на чиновниците от лечебните заведения в Ловеч и Враца - МБАЛ " Проф. доктор Параскев Стоянов " и МБАЛ " Христо Ботев ".

Преди началото на днешното държавно съвещание министър председателят се обърна към здравния министър да се вършат промени, само че бе безапелационен, че те не трябва да са за сметка на чиновниците в лечебните заведения или на пациентите.

Той уточни, че схваща финансовите проблеми в тези здравни заведения, само че не може да допусне чиновниците да бъдат лишени от добросъвестно направените си заплати. Борисов се обърна към кметовете на Ловеч и Враца да предадат на хората, че лечебните заведения ще работят и заплатите ще се получават в точния момент.

По думите му работата на страната е да " хваща тези, които източват парите, предопределени за опазване на здравето и да не позволява в двора на държавната болница да има частна болница, която да печели за сметка на държавната болница ".

Като образец за източване на пари, предопределени за опазване на здравето, Борисов даде болничното заведение в Пловдив, където посредством фиктивни заплащания за медикаменти милиони левове са били източени. Премиерът е безапелационен, че страната ще спре източването на парите за опазване на здравето и ще се оправи с този проблем. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР