Министър-председателят Бойко Борисов и министърът на вътрешните работи Младен Маринов

...
Министър-председателят Бойко Борисов и министърът на вътрешните работи Младен Маринов
Коментари Харесай

Бившето военно летище „Узунджово“ става буферен паркинг за тежкотоварни автомобили

Министър-председателят Бойко Борисов и министърът на вътрешните работи Младен Маринов инспектираха бившето военно летище „ Узунджово “, което става буферен паркинг за тежкотоварните коли на път за Турция.

„ До на следващия ден паркингът би трябвало да работи, в случай че рецесията стане по-тежка, би трябвало да има къде да останат водачите на ТИР-ове “, съобщи министър председателят. Паркингът ще бъде оборудван с осветяване, ще бъдат обезпечени химически тоалетни и краткотрайни будки за храна. Борисов добави, че от през вчерашния ден всички отраслови министри са провели диалози с турските си сътрудници, с цел да се реши бързо казусът със скупчването на тежкотоварните коли по границата. „ Над 400 ТИР-а повече от предходния ден са минали поради това, че ние не можем да ги стопираме на нашите външни граници. В Европейския съюз имаме общи зелени коридори и на процедура тук става буфер. Това е най-големият контролнопропускателен пункт сред Европа и страни от третите страни, в тази ситуация Турция “, посочи министър-председателят.

Премиерът Бойко Борисов акцентира, че в този миг е належащо компаниите освен да продължат да работят, само че и да си заплащат налозите, с цел да се компенсират фирмите от засегнатите от пандемията браншове като туристическия. „ Икономическите ограничения са мощни досега, в който се цялостни бюджетът, а той лети надолу. Вместо 500 милиона, предстоящи до този миг, са 150 милиона лв. от осигуровки “, посочи още министър-председателят. Борисов добави, че се чака в границите на ден-два и комерсиалните банки да имат решения във връзка с заемите. „ Полагаме старания, тази мъничка артерия, по която тече животоспасяващата кръв към обособените органи, в случай че одобрявам, че един организъм е страната, да съумеят след рецесията да продължат да действат “, съобщи още министър председателят Борисов.

Премиерът Борисов заяви още, че тази вечер по време на съвещанието на Европейския съвет ще предложи на сътрудниците си европейските камиони с товари за Турция и Близкия Изток да бъдат претоварвани в България на български тирове, с цел да минават гладко към южната ни съседка. Министър-председателят означи, че Турция смята единствено България за сигурна страна и не желае българските водачи да стоят под 14-дневна карантина.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР