Министър-председателят Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република

...
Министър-председателят Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република
Коментари Харесай

Премиерът Борисов пред Еди Рама: Албания има нашата подкрепа за ЕС

Министър-председателят Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г организира телефонен диалог с премиера на Албания Еди Рама. Във фокуса на диалога бе позицията на страната ни по отношение на преговорните рамки за присъединение на Албания и Република Северна Македония (РСМ) към Европейски Съюз.

,,България твърдо поддържа Албания по пътя ѝ към европейското семейство. Считаме, че сте посочили посветеността си към европейските полезности, отговорността и мотивацията да вървите напред и имате нашата подкрепа'', акцентира министър-председателят Борисов пред своя сътрудник.

Премиерът Борисов означи също, че страната ни е измежду най-силните покровители на процеса по разширение на Съюза и по тази причина издигна тематиката високо в европейския дневен ред по време на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз през 2018 година

Защото европейската вероятност е най-силната мотивация за реализиране на преход към демократично ръководство и пазарна стопанска система в Западните Балкани, добави Борисов.

По отношение на европейската интеграция на Република Северна Македония Борисов уточни позицията на страната ни и посочи, че България е една от страните, които най-вече е упорствала и желала РСМ да стане част от Европейски Съюз. В този подтекст напъните на България постоянно са били ориентирани към постигането на консенсус по значимите за двете страни тематики.

За страдание сходна ангажираност не се следи от страна на Република Северна Македония. Готови сме да продължим диалозите и интензивно да работим в осъществяване на Договора за добросъседство, сподели още Борисов пред албанския министър председател.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР