Министър-председателят акад. и министри от кабинета ще празнуват с ученици

...
Министър-председателят акад. и министри от кабинета ще празнуват с ученици
Коментари Харесай

„Коледа заедно с изкуство и спорт” ще празнуват премиерът, министри от кабинета и ученици от столичното 68 СУ

Министър-председателят акад. и министри от кабинета ще честват с възпитаници от 68 Средно учебно заведение (СУ) „ Акад. Никола Обрешков “ в София „ Коледа дружно с изкуство и спорт ”. Това оповестиха от държавната осведомителна работа. 

От 18:30 часа през днешния ден министър председателят и министрите ще се включат в разнообразните действия в учебното заведение – шах, работилница за стъклопис, баскетбол, волейбол или урок по танци. 

Посещението в учебното заведение е по самодейност на премиера в подтекста на провеждащата се Национална стратегия „ Заедно в изкуствата и в спорта “. Целта на програмата е да насърчи присъединяване на учениците в групови спортове и изкуства, да бъде спомагателна платформа за изява на техните гении и за развиване на уменията им. В дните преди Коледа се организират редица представителни начинания, които в допълнение разпространяват спортните и креативните занимания на учениците и дават опция те да показват добитите умения от присъединяване си в програмата през миналата и през актуалната образователна година, допълват от Министерския съвет. 

От там напомнят, че преди дни държавното управление утвърди спомагателни 4 млн. лв. по Националната стратегия „ Заедно в изкуствата и в спорта “. По програмата за образователната 2023/2024 година по модул „ Изкуства “ са включени 1235 учебни заведения, в които са основани 2514 групи с 29 684 възпитаници, а по модул „ Спорт “ - 1224 учебни заведения, в които има 2377 спортни тимове с 32 329 възпитаници.

С друго решение на държавното управление бяха отпуснати още 7 561 093 лв. по програмата за създаване, продължение, надстрояване и реорганизация на детски ясли, детски градини и учебни заведения. По-голямата част от средствата (7 368 690 лева) се отпускат 20 общини, с цел да финансират дейностите по плановете на просветителните институции в тях. Това са Сандански, Сунгурларе, Аксаково, Варна, Велико Търново, Враца, Козлодуй, Кърджали, Вършец, Радомир, Червен бряг, Асеновград, Пловдив, Родопи, Русе, Котел, Нова Загора, Сливен, Самоков и Стара Загора.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР