Министър Горанов трябва да обясни на българското общество ползват ли

...
Министър Горанов трябва да обясни на българското общество ползват ли
Коментари Харесай

БСП обвини НАП за натиск върху съдии и адвокати

Министър Горанов би трябвало да изясни на българското общество употребяват ли се приходните организации за напън върху български жители. Българска социалистическа партия ще упорства за чуване на финансовия министър Владислав Горанов другата седмица в Народното събрание поради напън на Национална агенция за приходите. „ Става дума за невиждан напън от страна на страната, ръководена от ГЕРБ, върху съдии, юристи и редови български жители, документиран в публична преписка на Националната организация за приходите “, заяви в декларация от името на парламентарната групата депутатът Николай Тишев.

Той посочи, че на 11 август 2017 година шефът на дирекция „ Контрол “ на Търговско дружество на НАП-Бургас изпраща отчет до изпълнителния шеф на организацията Галя Димитрова, в който се показва неодобрение от правосъдните актове, с които се анулират административни ограничения, наложени от данъчни чиновници.

НАП-Бургас предлага на Централно ръководство на Национална агенция за приходите да се извърши селекция на счетоводните компании и адвокатските сдружения, за които има информация, че правно обслужват заинтригуваните лица, на които са издадени насилствени административни ограничения – запечатване на обект, а също по този начин и на съдии от Бургаския административен съд и членове на техните фамилии.

„ Предложението на НАП-Бургас за селекция и наказване на неуместни юристи, счетоводители и съдии е утвърдено от централата в София и е почнало осъществяване “, сподели Тишев.

Той означи, че Българска социалистическа партия разполага с отговор на Национална агенция за приходите по отношение на отчета на НАП-Бургас и подхванатите дейности.

В писмото се показва още, че за интервала 11 август – 31 октомври 2017 на териториалните дирекции на приходната организация в цялата страна са предоставени общо 39 броя инспекции и проверки на физически лица с специалност юрист, арбитър или счетоводител, от които 25 са на територията на НАП-Бургас.

„ Министър Горанов би трябвало да изясни на българското общество употребяват ли се приходните организации за напън върху български жители, които не споделят дейностите на ГЕРБ и ръководените от нея държавни институции и даже си разрешават да потърсят правата си в съда. При отвод от страна на Горанов, ще приемем, че той застава зад дейностите на своите подчинени и в Бургас не става въпрос за частен случай, а за целенасочена политика, водена от държавното управление на ГЕРБ “, разяснява депутатът от левицата.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР