Министър Емил Караниколов отрече да му е оказван натиск за

...
Министър Емил Караниколов отрече да му е оказван натиск за
Коментари Харесай

Емил Караниколов е разпитван по делото срещу Дянков, Трайков и Прокопиев

Министър Емил Караниколов отхвърли да му е оказван напън за избора на капиталов медиатор при продажбата на акции от "ЕВН България Електроразпределение ". Тази теза беше застъпена от прокуратурата, съгласно която Симеон Дянков устно е разпоредил на Караниколов, тогава началник на Агенцията за приватизация, за капиталов медиатор да бъде определен "Булброкерс " при договорката за акциите от ЕВН.

Караниколов сега се разпитва по делото за продажбата на миноритарния дял от 33 % в "ЕВН България Електроразпределение " през 2011 година Подсъдими за продажбата, която била нанесла вреда за страната от над 20 млн. лева, са някогашният финансов министър Симеон Дянков, Трайчо Трайков и Иво Прокопиев, както и трима мениджъри на капиталовия медиатор "Булброкерс ".

Министърът на стопанската система въпреки всичко означи, че е имало избран напън за това по какви критерии да бъде определен капиталов медиатор от представител на Министерството на финансите, консултант в Министерски съвет - Доротея Пандова.

По думите му, пред Междуведомствената комисия за това по какви критерии да бъде определен медиатор за продажбата на акциите от трите ЕРП-та, тя е давала оферти за критерии и е упорствала те да се случат. Той се срещнал с нея поради това, само че до съответно решение не се стигнало.

Според Караниколов казусът с тази договорка е това, че е било определено тя да се направи на Фондовата борса, където Агенцията за приватизационен надзор се лишава от пълномощия. По думите му, поради това, тя е единствената договорка, при която Надзорният съвет на организацията не се е произнесъл най-после по правомерност и целенасоченост. При всяка друга договорка, търг или конкурс, съветът решавал дали да я утвърди или не.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР