Министър Бойко Рашков ме отстрани само . Това заяви пред

...
Министър Бойко Рашков ме отстрани само . Това заяви пред
Коментари Харесай

Наглият шеф на полицията в Пловдив, който бе отстранен: Махат ме, защото карам служебната кола и извън работа

Министър Бойко Рашков ме в профил единствено. Това съобщи пред Нова тв Йордан Рогачев, отстраненият началник на полицията в Пловдив.

" Ползвам отпуск за гледане на 2-годишно дете. Разписан ми е от основния секретар на Министерство на вътрешните работи ", добави Рогачев.

Според него отстраняването му няма връзка с арестите на служители на реда в Пловдив, упрекнати в застъпничество на нарко канал. Рогачев посочи, че в действителност задържаните чиновници са двама, а на другите петима единствено са снети показания.

Шефът на полицията в Пловдив дава отговор на публицистите от вкъщи си в наличието на юрист.

" Дал съм показания пред следовател от способена прокуратура, не мога да експортирам повече данни ", сподели Рогачев, който беше облечен във фланелка от сбирката на Христо Стоичков..

" Самият министър Рашков сподели, че против мен няма доказателство ", разяснява още служител на реда номер 1 на Пловдив пред сътрудниците от Нова тв. " Не съм изхвърлен от системата на Министерство на вътрешните работи ".

Мотивите за дисциплинарното произвеждане против него, съгласно заповедта е, че той не се е явява на работа. В доноса пишело, че идва на работа в 8,30 и след оперативка в 9 си тръгвал, изясни юристът му Валери Пейчев.

Адвокатът дефинира връчването на дисциплинарното произвеждане на Рогачев като неприемливо, тъй като са пристигнали при него като при нарушител с бус на профилираните полицейски сили, употребен за всеобщи вълнения. Блокирали автомобила му и от буса слезли трима униформени чиновници. Това се случи пред очите на тригодишното ми дете, което беше в колата, показа огорчението си ст. комисар Йордан Рогачев.

Рогачев разяснява и акцията на полицията в Трето РУП в Пловдив. „ Цялата информация, която е имах е предадена на съответните органи. Производството против мен ще трае 2 месеца “.

Отстраненият шеф изясни, че отпуската му може да се приключи във всеки един миг.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР