Министър Бисер Петков Бисер Петков е министър на труда и

...
Министър Бисер Петков Бисер Петков е министър на труда и
Коментари Харесай

Бисер Петков връчи почетна грамота на Мария Конде

Министър Бисер Петков Бисер Петков е министър на труда и обществената политика. Роден е на 6... към профила се срещна с представителя на УНИЦЕФ за България Мария Хесус Конде във връзка сполучливото привършване на нейния 3-годишен мандат и й благодари за отличното съдействие с Министерството на труда и обществената политика сред институциите и оказаната поддръжка в взаимната работа за отбрана правата на децата.

На срещата участваха заместител министърът на труда и обществената политика Росица Димитрова и ръководителят на Държавната организация за протекция на детето доктор Елеонора Лилова. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на труда и обществената полтика.

Министър Петков напомни, че Министерският съвет е одобрил предходната седмица план на Плана за деяние по програмата за страната 2018-2022 година сред държавното управление и УНИЦЕФ, както и план на работен проект за интервала 2018-2019 година Документите ще бъдат подписани от него и госпожа Конде през идващите дни.

Чудесно е, че в края на своята задача Мария Конде ще остави подписани тези два стратегически документи за бъдещото партньорство сред УНИЦЕФ България и българското държавно управление. Това ще бъде и сполучлив старт за идващия представител на УНИЦЕФ в България, сподели министър Петков. Той благодари на УНИЦЕФ за поетия ангажимент да създаде повсеместен разбор на системата за протекция на детето в България, който ще послужи за основа за иницииране на законодателни промени във връзка с протекция на децата и фамилиите у нас.

От своя страна Мария Конде изрече благодарност за отличното взаимоотношение и съдействие с МТСП. Тя акцентира, че УНИЦЕФ работи в тясно съдействие с министерството за насърчаване на приемната грижа, центровете за настаняване от фамилен вид, създаването на услугите за домакински патронаж и семейно-консултативни услуги, целящи да предотвратят разделянето на деца от техните фамилии. Г-жа Конде добави, че в бъдеще УНИЦЕФ ще оказва помощ на други страни, употребявайки опита си в България в региона на деинституционализацията и работата с деца с увреждания.

Зам. Министър Димитрова акцентира приноса на УНИЦЕФ за смяна в моделите за даване на поддръжка на децата и фамилиите, за реализирането на консултативния модел за мобилна работа и патронажна грижа в няколко общини в България.

В края на срещата министър Петков връчи почетна грамота на министерството на Мария Конде по случай сполучливото привършване на нейния 3-годишен мандат и за дейната й активност за възстановяване на живота на децата в България и оказаната поддръжка на националните политики за протекция на детето.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР