Минимум по 120 лв. ще получат членовете на секционните избирателни

...
Минимум по 120 лв. ще получат членовете на секционните избирателни
Коментари Харесай

ЦИК привлича членове на изборни комисии с по 120 лв. на ден и бонуси

Минимум по 120 лева ще получат членовете на секционните изборни комисии (СИК) за работата си в изборния ден 4 април, в случай че тогава е в действие извънедната епидемиологична конюнктура. Това довечера на свое съвещание за определяне на възнагражденията Централната изборна комисия (ЦИК). 

Въпросните 120 лева на член на СИК са в действителност избраното заплащане от 80 лева, плюс 50% бонус заради епидемиологичната конюнктура.

Освен тези пари членовете могат да си докарат и още в допълнение . Ще вземат по 15 лева.  " за приемането на бюлетините и другите изборни бумаги и материали, както и за нареждане на помещението за гласоподаване ". По 30 лева се поставят на тези, които занесат протокола от секцията и другите изборни бумаги в Районната изборна комисия (РИК), а в секциите, определени за избори с машинно гласоподаване, членовете на комисиите ще получат и по още 20 лева

При това възнагражденията няма да се таксуват с налози.

Увеличението на хонорарите би трябвало да притегли повече искащи за членове на СИК, защото за обикновено осъществяване на изборите са нужни към 80 000 души, а няма кой знае какъв наплив. Очаква се записалите се за изборна комисия да бъдат и имунизирани с преимущество.

За осъществяване на изборите, в това число и за увеличените хонорари, преди два дни министерският съвет отпусна 65 251 000 лв., с което общата сума за изборите набъбна до колосалните 110 млн. лв..
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР