Минимум 20 000 лева са необходими, за да отвори врати

...
Минимум 20 000 лева са необходими, за да отвори врати
Коментари Харесай

Поне 20 000 лв. са нужни за разбития от вандали Център за деца с аутизъм в Плевен

Минимум 20 000 лв. са нужни, с цел да отвори порти при започване на октомври разрушеният от вандали Център за деца с аутизъм в Плевен.

Средствата са нужни за възобновяване на вредите и за продължение на почналия ремонт.

Вандали изпочупиха вратите, шкафовете, прозорците и уредите в новоизграждащия се център Задържани са петима души, само че към момента не е явен претекстът за дейностите им. До момента не е открита кражба.
Вандали изпотрошиха център за аутисти в Плевен Те изпочупват порти, уреди и прозорци
Идеята за създаване на центъра е на Владислава Цолова, която е майка на 18-годишен наследник с аутизъм. Сградата е безплатно предоставена от общината, а средствата за самото създаване е от донори.

„ Всеки, който желае да помогне, може да се свърже с нас посредством уеб страницата autismtoday-bg.eu, Facebook страницата на „ Аутизъм днес”, фондация „ Стъпка за невидимите деца на България” и на Центъра за деца с аутизъм в Плевен”, съобщи пред bTV Владислава Цолова.

„ В центъра ще се реализира, както и в София, единственото досега лекуване за деца с аутистично разстройство – поведенческа терапия, която допреди 3 години не съществуваше. Откри се в постройка, предоставена от Столичната община, която също единствено благодарение на дарения ремонтирахме”, добави тя.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР