Минимаратон от 4 километра ще се проведе на 11 октомври

...
Минимаратон от 4 километра ще се проведе на 11 октомври
Коментари Харесай

Ивет Лалова дава началото на благотворителното бягане Allianz World Run

Минимаратон от 4 километра ще се организира на 11 октомври (четвъртък) в Борисовата градина в столицата. Начало на конкуренцията, която се провежда от Алианц България и е част от световната благотворителна самодейност Allianz World Run, ще даде някогашната европейска шампионка в спринта Ивет Лалова, а стартът е в 18:00 часа. Събитието е отворено за всички, записали се авансово, а събраните средства ще бъдат дарени на планове на SOS Детски селища.

Бягането ще се организира на четирикилометрова права от алея в Борисовата градина, а стартът е на входа до езерото " Ариана ". Националната и европейска шампионка по лека атлетика Ивет Лалова поддържа идеята на Allianz World Run, която приканва към деен метод на живот и съпричастност към нуждаещите се.

" Изключително сме радостни, че за трета поредна година Allianz World Run сплотява милиони хора в задачата ни да подкрепим нуждаещи се деца от целия свят, като в същото време насърчаваме физическата интензивност измежду обществото. Минимаратонът, който организираме в София, е кулминационната точка на световната ни самодейност. Призоваваме всички, без значение дали са професионални спортисти, фенове, или просто хора, които желаят да се разходят в парка с идея, да се причислят към нас на 11 октомври, с цел да създадем дружно един по-добър свят посредством интензивност, грижа и съпричастност ", сподели Александър Проценко, ръководител на Изпълнителния комитет на Алианц България.

До този миг Allianz World Run се организираше единствено измежду чиновници на компанията в интервал от 90 дни, в които те засичат физическата си интензивност посредством мобилно приложение. С всеки изминат километър се усилва и сумата, която Алианц подарява на планове на SOS Детски селища. През 2017 година чиновниците на компанията изминаха 1.37 милиона километра и събраха над половин милион $.

" Allianz World Run е страхотна самодейност, в която може да се включи всеки - няма значение дали тичате, или ходите, всяка стъпка има значение. Нека дружно създадем света едно по-добро място за децата от SOS Детски селища ", прикани Ивет Лалова.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР