Минималните температури днес ще са от минус 1° до 4°,

...
Минималните температури днес ще са от минус 1° до 4°,
Коментари Харесай

Валежи от дъжд и сняг ни очакват днес

Минималните температури през днешния ден ще са от минус 1° до 4°, а оптималните от 2° в Северозападна България до 8° на изток.

Ще бъде облачно и с превалявания от дъжд, в Северозападна България и планинските региони - от сняг. На повече места и по-значителни ще са преваляванията в източната половина от страната, където ще продължи да вали и през нощта против четвъртък. Преди обяд ще е съвсем безшумно. Следобед в Източна България ще духа сдържан североизточен вятър.

И по Черноморието ще има превалявания от дъжд. Максималните температури ще са от 9° до 11°, близки до температурата на морската вода. Ще духа сдържан североизточен вятър. Вълнението на морето ще бъде 3 - 4 бала.

В планините ще бъде мъгливо и с превалявания най-вече от сняг, под към 1000 метра - от дъжд. Ще духа сдържан вятър от юг. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 3°, на 2000 метра - към минус 2°.

В четвъртък ще бъде облачно. На доста места ще има превалявания от дъжд, а в Северна България и по високите полета от Западна ще са от сняг. Има нараснала възможност за обилни количества. Ще се образува снежна завивка.

През нощта против петък преваляванията ще се усилят, като и в западната част от Горнотракийската равнина и в югозападните региони дъждът ще премине в сняг, а в Югоизточна България и по Черноморието ще продължи да вали дъжд.

В петък преваляванията ще отслабват, тук-там в западната част от страната и краткотрайно ще стопират. В Източна България с продължаващото намаляване на температурите дъждът ще се примесва със сняг.

И през почивните дни ще има превалявания, основно в югоизточната половина от страната и най-вече от сняг, в югоизточните региони и по Черноморието - от дъжд и сняг. Минималните температури щ есе намалят, само че през втория ден оптималните щ етръгнат нагоре.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР