Минималните температури днес ще са между минус 7° и минус

...
Минималните температури днес ще са между минус 7° и минус
Коментари Харесай

Днес остава студено, затопляне от четвъртък

Минималните температури през днешния ден ще са сред минус 7° и минус 2°, в София – към минус 7°, а оптималните - сред минус 3° и 2°, в югозападните региони – до към 5°.

С по-значителна облачност и слаби снеговалежи ще бъде към момента в Дунавската низина, по високите полета на Западна България и в крайните югоизточни региони. В останалата част от страната ще доминира слънчево време, а вятърът ще отслабне.

Ветровито, с оптимални температури към нулата, ще бъде по Черноморието. По-късно денем североизточният вятър ще отслабва, а и преваляванията последователно ще стопират, най-късно по южното крайбрежие.

На доста места в планините преди обяд към момента ще превалява сняг, само че и там преваляванията бързо ще спрат и облачността ще се раздира. По-значителна ще се задържи над Странджа и Сакар.

Ще духа мощен, по билата плевел североизточен вятър и по старопланинските проходи ще има навявания. Максимална температура на височина 1200 м ще е към минус 4°, на 2000 м - към минус 7°.

С понижението на облачността понижението на минималните температури ще продължи и в четвъртък сутринта ще е доста студено, само че денем ще стартира стопляне, което ще продължи и през идващите дни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР