Минималната заплата на асистентите в държавните университети се увеличава от

...
Минималната заплата на асистентите в държавните университети се увеличава от
Коментари Харесай

НАУКАТА Е СЛЪНЦЕ! Вдигат заплатите на асистентите с 300 кинта

Минималната заплата на асистентите в държавните университети се усилва от 1500 до 1810 лева, считано от 1 август 2023 година Правителството отпусна спомагателни 16 млн. лева за нарастване на възнагражденията на университетския състав във висшите учебни заведения, заяви държавната пресслужба. 

Последното нарастване на заплатите на университетските преподаватели беше направено през лятото на предходната година. Тогава възнаграждението на асистентите от 1300 стана 1500 лева

Средствата за повишение на заплатите са както за асистентите, по този начин и за останалите преподаватели в 33 държавни висши учебни заведения.

Министерският съвет утвърди и спомагателни 3 млн. лева за Селскостопанската академия посредством бюджета на Министерството на земеделието и храните за нарастване на началните размери на главната работна заплата на университетския състав.

Правителството отпусна над 666 хиляди лева за спортни занимания в държавни и частни университети. Държавните университети, които ще получат над 616 хиляди лева, са 33, а 9 частни висши учебни заведения ще получат над 49 хиляди лева Парите са за подкрепяне на физическото образование и спорт на студентите, които се образоват в постоянна форма.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР