Миниатюрно средновековно градче в югозападната част на Мароко днес е

...
Миниатюрно средновековно градче в югозападната част на Мароко днес е
Коментари Харесай

Непознатото място, което стана любимо на туристите след Гладиатор и Игра на тронове

Миниатюрно средновековно градче в югозападната част на Мароко през днешния ден е едно от най-популярните кътчета за туристите през последнито години. Но съвсем никой не знае същинското му име.

Става въпрос за Айт Бенадоу - мястото, където са снимани подиуми от екшъна " Мумията " през 1999 година, " Александър ", класиката " Гладиатор " от 2000 година и най-скоро - сериалът " Игра на тронове ".
 Снимка 402592
Източник:

Не е инцидентно, че градчето притегля по този начин вниманието на киноиндустрията - то е като застинало във времето и е в листата на ЮНЕСКО за международно завещание. Със своите къщи, издигнати от червено-кафяви тухли той е в действителност въодушевяващ.
 Снимка 402595
Източник:

Айт Бенадоу се намира на няколко часа път от Маракеш, като тогавашният крепостен град е едно от най-посещаваните места в Мароко. Подобно на доста други такива антични обитаеми места в страната, той е построен до водоизточник - в тази ситуация това е река Оунила.
 Снимка 402594
Източник:

За да се стигне до него, човек би трябвало да прекоси реката. През горещите месеци тя е съвсем пресъхнала, тъй че това не е изключително комплицирана задача.

Местните имат вяра, че Айт Бенадоу е учреден през 757 година след Христа от Бен Хаду, чиято гробница се намира там. Историците спорят, че по-голямата част от постройките там са били издигнати не доста по-рано от 18-ти век.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР