Миниатюрни чипове, вградени в произведено в Китай оборудване за американски

...
Миниатюрни чипове, вградени в произведено в Китай оборудване за американски
Коментари Харесай

Блумбърг: Пекин е използвал миниатюрни чипове, за да краде тайни от САЩ

Миниатюрни чипове, вградени в създадено в Китай съоръжение за американски компютри, са били употребявани при опити на Пекин да открадне американски софтуерни секрети, заяви през днешния ден Блумбърг, представени от Българска телеграфна агенция.

В публикацията на Блумбърг се показва, че чиповете, колкото оризово зърно, са били употребявани в съоръжение за Амазон (Amazon) и Епъл (Apple), а евентуално и за други компании и държавни организации, отбелязва Франс прес.

Тайно следствие е водено от три години от американските управляващи. Чиповете са дали опция да бъде основана " неоткриваем вход " в компютрите, който е по-труден за засичане и по-ефективен от хакерска офанзива при кражбата на информация.

Като се базира на анонимни американски публични представители, Блумбърг посочи, че поделение на Народосвободителна войска на Китай е взело участие в интервенцията, при която са поставяни чиповете в оборудването, създадено в Китай за основаната в Съединени американски щати софтуерна компания Супер микро къмпютър (Super Micro Computer Inc.).

Супермикро, съгласно Блумбърг, също по този начин създава съоръжение за центровете за данни на министерството на защитата, за интервенциите с дронове на Централно разузнавателно управление на САЩ и за кораби на военноморския флот.

В материала на Блумбърг се показва, че Амазон разкрил казуса, когато придобил софтуерната компания Елементал (Elemental) и почнал обзор на сигурността на оборудването, създадено за Елементал от Супермикро.

Шпионският чип е бил планиран за базовите платки, употребявани в центровете за данни на Епъл, Амазон уеб сървисис (Amazon Web Services) и други.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР