Минералната вода в СПА-хотел Деви“ във Велинград е от извор

...
Минералната вода в СПА-хотел Деви“ във Велинград е от извор
Коментари Харесай

Водата на Богородица лекува псориазис във Велинград

Минералната вода в СПА-хотел „ Деви “ във Велинград е от извор „ Власа “, един от 24-те, които има в града. Това е един от най-старите сондажи, температурата на водата е 85 градуса. Този извор се приема от локалните за водата на Богородица, тъй като е тъкмо под параклиса „ Св. Власий “, който е съществувал преди години и в този момент е възобновен. Даже баба Ванга е казвала, че това е водата на Богородица. Тази минерална вода съдържа метасилиций, калций, натрий, калий, хидрокарбонати, сулфати, сероводороди и флуор. Водата се ползва външно посредством престой в басейна при остеопороза, артрози, шипове, при гинекологични, кожни болести, псориазис и заболявания на периферната нервна система. Лекуват се сполучливо и положения след инсулт. Водата може и да се пие, има добър резултат при лекуването на подагра, само че единствено след предписанието на доктор. Водата от извора на Богородица съдържа доста селен и по тази причина има регенериращ, възстановяващ, подмладяващ резултат върху тялото.

СПА-хотел „ Деви “ предлага специфична стратегия за отмора на пенсионери в група, а за хората с ТЕЛК с над 90% неработоспособност с право на компаньон престоят е изцяло безвъзмезден. Хотелът е регистриран по Наредба №30 към Регионалната здравна ревизия, по тази причина се издават фактури за дотацията от 195 лева, която се поставя на всеки човек с решение на ТЕЛК с над 90% неработоспособност. Те имат право един път в годината, както и техните придружители, на 195 лева за посещаване на такива лечебни процедури. Така откакто е извършена услугата, се издава фактура на индивида и той с нея си получава парите от обществената работа по местоживеене.

За останалите възрастни хора се предлага 7-дневна стратегия с цена 30 лева дневно цялостен интернат – обезпечени нощувка, 3 хранения на ден, безвъзмездни екскурзии в планината. Допълнителни лечебни процедури хората могат да получат в Медицински център „ Асклепий “, който се обитава в някогашната курортна поликлиника на Велинград. С Направление №3 от персоналния доктор всеки обезпечен има право на 20 процедури, поети по НЗОК. В медицинския център има поделение за физиотерапия, лекарите са доста положителни, разполагат с всякаква инсталация. С едно идване може да се съчетае лекуване с минералната вода, с която разполага хотелът, и физиотерапия с направление.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР