Минеаполис засилва мерките по сигурността в очакване на присъдата на

...
Минеаполис засилва мерките по сигурността в очакване на присъдата на
Коментари Харесай

Минеаполис се подготвя за бунтове след присъдата за смъртта на Джордж Флойд

Минеаполис ускорява ограниченията по сигурността в очакване на присъдата на някогашния служител на реда Дерек Шовин, упрекнат в непредумишлено ликвидиране на чернокожия Джордж Флойд през 2020 година, оповестява БГНЕС.
Броят на чиновниците на реда в града се е нараснал доста, държавните управляващи са мобилизирали 3 000 бойци от Националната армия на Съединени американски щати, а до правосъдната палата са издигнати лабиринти от бетонни структури. Освен това, контролът по държавните пътища е затегнат. За тази цел 120 служители на реда от Охайо и Небраска са пристигнали, с цел да оказват помощ на локалните чиновници да поддържат реда.
 Продължават митингите поради гибелта на Данте Райт при задържане Продължават митингите поради гибелта на Данте Райт при задържане
Седма поредна вечер продължиха митингите поради убийството на чернокожия Данте Райт в Бруклин център, Минесота След всеобщите арести сн...
Държавните учебни заведения взеха решение да трансферират учениците на отдалечено образование от сряда до петък и да анулират всички извънкласни действия. „ Смятаме, че присъдата на Шовин може да повлияе на присъственото образованието в държавните учебни заведения в Минеаполис “, сподели Ед Граф, шеф на образованието в щата.
В понеделник вечерта съдът по обвиняването за непредумишлено ликвидиране на Флойд се отдръпна, с цел да вземе решение. Няма ограничаване във времето за издаването на присъдата.
След гибелта на Флойд в Съединени американски щати се организираха всеобщи митинги и протести. За да възвърне спокойствието, Националната армия на Съединени американски щати се причисли към локалните правоохранителни органи. В към 40 града, в това число Вашингтон и Ню Йорк, беше наложени вечерен час.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР