Минаваме от приказки към реални действия за Северна България. Дългоочакваният проект за доизграждането

...
Минаваме от приказки към реални
действия за Северна България.
Дългоочакваният проект за
доизграждането
Коментари Харесай

Започна изграждането на нов участък от АМ „Хемус“ - от п.в. „Буховци“ до п. в. „Белокопитово“

„ Минаваме от приказки към реални действия за Северна България. Дългоочакваният план за доизграждането на автомагистрала „ Хемус “, в източната й част, между Търговище и Шуменска област, към този момент е реалност. Убеден съм, че с общи старания ще успеем качествено и даже предварително да завършим успешно актуалният сектор. “ Това каза министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков по време на първата копка на строителството на нови 16,32 км от Автомагистрала „ Хемус “ – от п. в. „ Белокопитово “ до п.в. „ Буховци “.

„ Стартираме с един извънредно тежък участък, който включва 7 виадукта, едно мостово оборудване и 10 селскостопански подлеза “, сподели още министърът и подчерта, че теренът е хълмист, пресечен и тежък за строителство.

„ Магистралите и скоростните пътища водят след себе си сигурност и безопасност, пестят време и допринасят за стимулиране на икономическите активности в страната “, съобщи още Нанков и насочи зов към строителите и надзорниците на новия сектор от аутобана за качествено осъществяване и денонощни старания.

На събитието участваха и министър – председателят Бойко Борисов, министърът на финансите Владислав Горанов, председателят на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ инж. Светослав Глосов и други

Новата права от Автомагистрала „ Хемус “ би трябвало да бъде приключена през 2020-та година. Стойността на контракта е 119 785 000 лева без ДДС, които в осъществяване на ангажиментите на държавното управление са обезпечени от републиканския бюджет по стратегия „ Ново строителство “ на Агенция „ Пътна инфраструктура “.

Автомагистралният сектор ще бъде с две ленти за придвижване, две ленти за изпреварване, две спешни ленти, водещи ивици, два банкета и междинна разделителна ивица. Предвидено е построяването на редица комплицирани уреди – пътен възел „ Буховци “ при пресичането на магистралата с път III-5102 Буховци – Макриополско, както и три връзки – на първокласния път Търговище-Варна с п.в. „ Белокопитово “, п.в. „ Варна – Търговище “ и п.в. „ Търговище – Варна “.

Изпълнител на строително-монтажните работи е ДЗЗД „ Хемус-16320 “, а строителният контрол се реализира от ДЗЗД „ Консултанти Хемус 2 - 2016 “.

Цялата автомагистрала „ Хемус “ трябва да е подготвена до 2024 година

Аутобанът е главен приоритет на правителството, тъй като цялостното й изграждане ще възроди Северна България.

Магистралата ще свърже София с Плевен, Ловеч, Велико Търново, Търговище, Шумен и Варна. Това ще форсира процеса на икономическо и обществено доближаване на регионално равнище и ще окаже благоприятно влияние върху бизнеса и основаването на нови работни места. Общият брой на населението, което ще се възползва от подобрената инфраструктура е към 2,9 млн. души върху повърхност от съвсем 44% от територията на страната.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР