Миналия месец мюнхенският съд забрани продажбите на някои модели iPhone

...
Миналия месец мюнхенският съд забрани продажбите на някои модели iPhone
Коментари Харесай

Qualcomm харчи милиарди долари, за да спре продажбите на iPhone

Миналия месец мюнхенският съд забрани продажбите на някои модели iPhone в Германия, заради нарушение патентите на Qualcomm от страна на Apple. За да се съблюдава това правосъдно разпореждане Qualcomm е подготвен да заплати $1,5 милиарда .

Решението за възбраната на продажбите на някои модели iPhone на територията на Германия бе произнесено на 20 декември предходната година. Съдът разпореди на Apple да приключи продажбите, рекламата и импорта на всички смарт телефони, нарушаващи патентите на Qualcomm. Корпорацията от Купертино съобщи, че ще апелира това решение, само че продължи да продава „забранените“ iPhone посредством външни ритейлъри.



Сега Qualcomm публично съобщи, че „съдът е задължил Apple да си прибере от пазара всички нарушаващи патентните закони телефони от всички ритейлъри и всички медиатори в Германия„. Но Reuters означи, че един от най-големите немски ритейлъри – Gravis – както преди продължава да продава iPhone 7 и 8.

Според немското законодателство, импортираната от Qualcomm сума от $1,5 милиарда подсигурява незабавното използване на правосъдната възбрана . Тази сума е планувана да покрие евентуалната загуба на Apple, в случай че апелацията докара до анулацията на това правосъдно решение.



Да си напомним, че Qualcomm по същия метод завоюва сходно дело и в Китай. Китайският съд взе решение да бъде спряна продажбата на iPhone 6S, 6S Plus, 7, 7 Plus, 8, 8 Plus и X. Но Apple единствено обнови операционната си система и продължи да продава своите телефони в Китай.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР