Миналия месец Индия, която е най-големият износител на ориз в

...
Миналия месец Индия, която е най-големият износител на ориз в
Коментари Харесай

Лидерът в износа на ориз - Индия, ограничи доставките и притесни света

Миналия месец Индия, която е най-големият експортьор на ориз в света, съобщи, че ще забрани някои доставки на ориз. Това докара до повишение на цените на ориза в международен мащаб. Това решение е част от напъните на най-многолюдната страна в света да управлява вътрешните цени преди основната година на избори. То обаче оставя недостиг от към 9,5 млн. метрични тона ориз, от които се нуждаят хората по света, което е почти една пета от международния експорт. Световната продоволствена сигурност към този момент е застрашена, откакто Русия спря съглашението, позволяващо на Украйна да изнася пшеница, а метеорологичното събитие Ел Ниньо затруднява в допълнение производството на ориз. 

" В момента разполагаме с задоволителни ресурси. Но знаем какво се случва в този съответен сезон на мусоните. Много наводнения в една част на страната и също по този начин дефицит на дъждове в друга част на страната. Има сведения, че Ел Ниньо ще се прояви до края на този или началото на идващия месец. Затова считам, че държавното управление е подхванало доста вярна стъпка ", сподели Девиндер Шарма, специалист по хранителна политика.

Повтарящите се ограничавания трансформират Индия в обезсърчителен експортьор. Други страни, отглеждащи ориз, се надяват да се възползват от това, само че експортьорите в Тайланд са внимателни. Тайландското държавно управление чака да достави повече ориз, в сравнение с предходната година, като износът му през първите шест месеца на годината е с 15% по-висок от същия интервал на 2022 година Липсата на изясненост какво ще направи Индия по-късно значи, че тайландските експортьори не са склонни да одобряват огромни поръчки. От своя страна операторите на мелници не желаят да продават, а фермерите са нараснали цените на необработения ориз. При тези съмнения на цените експортьорите не знаят каква сума да посочат - просто тъй като на идващия ден те могат да скочат още веднъж.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР