Миналата седмица Париж стана свидетел на вечеря за 470 милиарда

...
Миналата седмица Париж стана свидетел на вечеря за 470 милиарда
Коментари Харесай

Когато двамата най-богати мъже в света вечерят: Къде? С кого? За какво говорят? И кой плаща?

Миналата седмица Париж стана очевидец на вечеря за 470 милиарда $. Буквално! В петзвездния хотел-ресторант „ Шевал блан “ (Белия кон) се срещнаха Илон Мъск, чието благосъстояние се прави оценка на 237 милиарда $, и Бернар Арно, „ струващ “ 233 милиарда $.

Двамата бяха съпроводени от фамилиите си, а Антоан, наследник на Бернар и негов евентуален правоприемник отпред на империята Ел Ве Ем Еш (LVMH), запечата знаменателното събитие и качи фотографията в „ Инстаграм “. Майката на Илон – Мей, също участва на вечерята, която се състоя преди софтуерна конференция, проведена от компания, благосъстоятелност на Арно, на която Мъск приказва.

Подробности  по отношение на това какво са поръчали двамата милиардери не са обществено известни. Онлайн менюто на ресторанта включва всичко – от стриди до говеждо, агнешко, гълъб, селекция от морски блага, четири типа хайвер и луксозно десертно меню.Предястията стартират от към 44 евро до 168 евро за морски език Meunière с картофено пюре Grenobloise.

Естеството на диалога сред Мъск и Арно по време на обяда също не бе обществено притежание, само че евентуално е включвал тематиката за присъединяване на Арно в обществените медии и рекламата. Twitter се бори с намаляващи доходи от реклама, откогато Мъск го купи през октомври, само че се пробва да сътвори евентуална нова епоха за платформата.

По-късно денем Мъск се пошегува на конференцията на VivaTech, на която приказва, че може да пусне парфюм взаимно със семейство Арно. 

На сцената Арно попита Мъск дали рекламната промишленост ще бъде застрашена от изкуствения разсъдък.Мъск отговори: „ AI несъмнено ще бъде голяма разрушителна мощ и евентуално най-разрушителната технология до момента. “

През последната години Мъск и Арно непрекъснато разменят местата си отпред на листата на най-богатите хора в света. В момента Мъск води, само че Арно е по петите му с упоритост още веднъж да го изпревари.

Двамата милиардери си наподобяват в доста неща, само че в някои значително се разграничават. Докато Мъск избира да върти империята си самичък посредством доверени хора и сътрудници и да държи фамилията към този момент настрана от бизнес делата, то и петте деца на Бернар Арно са включени в ръководството на десетките компании, които са под шапката на Ел Ве Ем Аш. А това евентуално разпалва упоритостите на всички тях да наследят татко си на трона. Не че Бернар, който е на 74 години, има намерение скоро да слезе от него.

Мъск беше във Франция предходната седмица, с цел да се срещне с президента Еманюел Макрон и да обсъдят построяването на цех на Tesla в страната.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР