Миналата седмица общинските съветници от новия състав на местния парламент

...
Миналата седмица общинските съветници от новия състав на местния парламент
Коментари Харесай

Георги Манев се върна в политиката, но ще загърби ли скандалното си поведение от миналото?

Миналата седмица общинските съветници от новия състав на локалния парламент поставиха обети , а на второто съвещание през вчерашния ден бяха определени ръководителите, заместник-председателите и членовете на непрекъснатите комисии в него.

Сред тези, които ще ръководят Бургас идващите четири години има доста нови лица , както и не малко такива, известни с положително или неприятно от предходния си опит в ръководството.

Един от завърналите се в локалната политика е Георги Манев , който е добре прочут в Бургас, макар че през последните четири години не бе общински консултант и съвсем остана в сянката на локалния политически живот .

След избирането му за общински консултант партия „ Консервативно обединяване на десницата “ /КОД/ той още веднъж се засилва и незабавно след първото съвещание на локалния парламент. Причина за това, която съгласно него била политическо изявление и отнемала легитимността на съветниците, обвинявайки ги, че са определени с ниска изборна интензивност. Той въпреки всичко по този начин и не съумя да даде съответен отговор какво прави това изявление политическо и дали фактът за ниската интензивност на гласоподавателите не дава отговор на истината.

Завръщането на политическата сцена на Георги Манев предизвика обществеността , която си напомни кавги от близкото минало, в което той е основно настоящо лице. Читатели на Искра.бг ни изпратиха изявления в медиите от 2017 година , съгласно които Манев си е разрешил нецензурни реплики и обиди против бургазлии, които са протестирали срещу градежа на кооперация на метри от терасите на блоковете 86, 87 и 88 в бургаския комплекс „ Славейков “.

Тогава той, в качеството си на общински консултант, е застанал на страната на строителния отрасъл и даже си е разрешил да каже на жителите „ да го ду*ат “ и ги е обвинил, че са „ група изнудвачи “ , като даже е настоял това да се запише в протокола .

Подобно държание сигурно не прилича на общински консултант , който в положената клетвата декларира, че ще се управлява от интереса на жителите.

Тепърва Георги Манев ще би трябвало да убеди бургазлии, че е оставил зад тила си скандалното държание . Вчера той бе определен за член на две от най-важните непрекъснати комисии в Общински съвет – „ Общинска благосъстоятелност, общински предприятия и сдружения “ и „ Устройство на територията “. Дейността и на двете е директно обвързвана с парцели и строителство , което значи, че Манев още веднъж ще бъде изправен пред проблеми, в които ще би трябвало да реши дали заеме страната на ощетените жители , които би трябвало да пази в ролята си на политик.

Времето ще покаже дали господин Манев ще се управлява от интереса на бургаските жители или от нечии други ползи

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР