Миналата седмица кадровият орган прие просто за сведение молбата на

...
Миналата седмица кадровият орган прие просто за сведение молбата на
Коментари Харесай

ВСС увърта за отказа си български представители да разследват руските престъпления в Украйна

Миналата седмица кадровият орган одобри просто за сведение молбата на Полша и отхвърли да излъчи представители на българската правосъдна власт за присъединяване в Международна комисия за документиране и определяне на съветските закононарушения в Украйна.

„ Въобще няма изясненост, няма задоволително информация какъв ще е статутът на комисията, какво ще прави, под чие управление, с какви задания, какво ще се прави след това “, изясни неубедително в ефира на Нова телевизия Магдалинчев.

Неясно остана обаче за какво Висш съдебен съвет не е потърсил отговор на тези въпроси, преди да вземе своето решение.

„ Идеята е да се сътвори Международна комисия, в която да бъдат включени разнообразни представители - лекари, криминолози, прокурори, адвокати, полицейски чиновници и други специалисти. Висш съдебен съвет не може да изпрати лекари и служители на реда. Това е работа на други органи. Висш съдебен съвет може да изпрати техен представител “, заобяснява Магдалинчев и акцентира, че в Министерството на правораздаването също има доста адвокати

Когато Висш съдебен съвет взе решението по настояването на Полша в четвъртък, правосъдният министър Надежда Йорданова отсъства от съвещанието. Тя реагира ден по-късно, откакто медиите писаха за решението на Висш съдебен съвет.

„ Аз съм в неразбиране, това е ценностен въпрос “, уточни тя. Според нея България би трябвало да способства и не може да остане безучастна, до момента в който не бъдат разследвани всички военни закононарушения и отговорните не бъдат осъдени.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР