Миналата седмица Apple представи актуализираните лаптопи от серията MacBook Pro,

...
Миналата седмица Apple представи актуализираните лаптопи от серията MacBook Pro,
Коментари Харесай

Apple казва, че 8 GB RAM памет в MacBook Pro са сходни със 16 GB RAM в компютри на други производители

Миналата седмица Apple показа обновените преносими компютри от серията MacBook Pro, задвижвани от новите процесори от серията M3. Сред новите артикули e относително евтиния 14-инчов модел с базовия чип M3 – той заменя 13-инчовия MacBook Pro с M2, и макар цената си от „ скромните “ 1599 $, той разполага единствено 8 GB унифицирана (RAM) памет, което още веднъж провокира разгорещени диспути в мрежата. Говорител на Apple изясни, че техните компютри „ имат по-добра памет от компютрите на други производители “.

Началното равнище на Apple MacBook Pro се предлага с 8 GB унифицирана (RAM) памет на цена от 1599 $, което е с 300 $ по-скъпо от предшественика му. Купувачите могат да избират сред 16 GB или 24 GB RAM памет, като заплащат в допълнение надлежно 200 или 400 $, а RAM паметта не може да се уголемява независимо заради архитектурата на процесора на Apple. В резултат на това компанията е подложена на критика, тъй като 8 GB RAM през 2023 година не са задоволителни за работа и моделът от серията Pro би трябвало да разполага с най-малко 16 GB.

Вицепрезидентът на Apple по международния маркетинг Боб Борчърс неотдавна отговори на тази рецензия по време на изявление с китайския видео блогър Лин Ил Ий.

„ Сравняването на нашата памет с паметта на други системи в действителност не е еквивалентно, тъй като ние използваме паметта доста дейно, използваме компресия на паметта и имаме унифицирана архитектура на паметта. Всъщност 8 GB в MacBook Pro M3 евентуално са сходни с 16 GB в други системи. Ние просто сме съумели да я използваме по-ефективно, тъй че бих споделил, че е по-добре хората да опитат какво биха желали да създадат на своите системи и мисля, че ще видят невероятната продуктивност. Ако погледнете суровите данни и опциите на тези системи, те са в действителност феноменални, и тъкмо тук е по-добре хората да погледнат оттатък спецификациите, оттатък опциите, да послушат хората, които фактически са тествали системите. По-добре е хората да погледнат оттатък спецификациите и да схванат по какъв начин се употребява технологията. Това е същинският тест. “

сподели Боб Борчърс

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР