Милиционерът с принадлежност към Държавна сигурност Минко Брайков, за когото

...
Милиционерът с принадлежност към Държавна сигурност Минко Брайков, за когото
Коментари Харесай

Само в Narod.bg: Ченгето от ДС Минко Брайков се връща в МВР, жена му – обикновена чиновничка, крие 460 000 лв. в КТБ

Милиционерът с принадлежност към Държавна сигурност Минко Брайков, за който Narod.bg осведоми, че кадрува в спецслужбите дружно са бащата на Кирил Петков – „ баща Петко “, напира още веднъж да се върне на висок пост в Министерство на вътрешните работи.

Наш източник от Вътрешното министерство разкри, че Минко Брайков (1958) – някогашен зам.-директор на Национална работа „ Полиция “ и зам.-директор на дирекция „ Оперативно търсене “ в Министерство на вътрешните работи в интервала 2004-2006 година, монетизирал близостта си до баща Петко, с цел да се пласира още веднъж по върховете на силовото ведомство.

Сега ще стане ясно дали ПП-ДБ в действителност имате нетърпимост към ченгетата от Държавна сигурност – в случай че Брайков се намърда на мил пост, значи всичко е поза, разяснява информаторът на Narod.bg.

Реклама

Според данните, изнесени от Комисията по досиетата, Брайков е назначен за кадрови чиновник в Софийско градско ръководство на Министерство на вътрешните работи по линия на Държавна сигурност през 1987 година на служба старши шпионин. През 1990 година е нараснал в служба зам.-началник на поделение.

След 2006-а Минко Брайков стигна до консултант в парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и публичен ред.

Проверката ни сподели, че брачната половинка му – Маргарита Брайкова, криела общо три влога с Корпоративна комерсиална банка – за 138 000, 177 000 лв. и 70 379 евро, т.е. близо 460 000 лв.. Произходът на парите остава неразбираем, защото Брайкова е чиновничка със заплата от 1500 лв.. Как е съумяла да спастри близо половин милион – да каже прокуратурата.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР