Милиони пакети с капсули за пране се изтеглят от търговската

...
Милиони пакети с капсули за пране се изтеглят от търговската
Коментари Харесай

Изтеглят от търговската мрежа милиони пакети с капсули за пране

Милиони пакети с капсули за пране се изтеглят от комерсиалната мрежа в Съединени американски щати, тъй като опаковките не са предпазени от деца и могат да съставляват сериозен риск. за това предупреди американската федерална организация за контролиране на сигурността.

Предупреждението на Комисията за сигурност на потребителските артикули (CPSC) обгръща 8,4 милиона опаковки течен перилен препарат с марки Proctor and Gamble Tide Pods, Gain Flings, Ace Pods и Ariel Pods, опаковани в гъвкави торбички от фолио, които бяха публикувани в Съединените щати, съобщава сайтът cpsc.gov.

Изтеглените артикули се продават в огромни търговци на дребно в цялата страна, в това число Big Lots, CVS, Family Dollar, Home Depot, Sam’s Club, Target и Walmart и онлайн на Amazon.com от септември 2023 година

CPSC предизвести, че външната опаковка, която има за цел да предотврати достъпа до наличието, " може да се разцепи покрай линията на ципа ".

Това основава " риск от съществено пострадване на деца и други уязвими групи от популацията, в случай че наличието на пакетите с перилни препарати бъде погълнато, както и риск от пострадвания на кожата или очите ", изясняват от CPSC.

Агенцията предизвести, че поглъщането на огромно количество съдържащи незадълбочено дейни субстанции домашен почистващи артикули може да докара до гибел измежду лица, които имат съществени здравословни проблеми.

Към днешна дата няма доказани пострадвания, " директно свързани с този недостатък на опаковката ", споделят от агенцията.

Компанията обаче е получила четири отчета за деца в Съединени американски щати, които са се докопали до течните капсули за пране, три от които оповестяват за усвояване през интервала от време, в който изтеглените капсули са били продавани. Не е ясно дали тези пакети с пране идват от изтеглени пакети, сподели CPSC.

Агенцията сподели, че потребителите " би трябвало неотложно да се уверят, че изтеглените препарати далеч от погледа и обсега на деца "  и да се свържат с Procter & Gamble за възобновяване на сумата и да получат аварийна чанта, предпазена от деца, за предпазване на продукта.

Те могат също по този начин да получат брава за долап за обезопасяване на продуктите за пране, сподели CPSC.

Proctor & Gamble отхвърли спомагателен коментар отвън известието на CPSC, само че повтори, че това е проблем с опаковката, а не с качеството или сигурността на продукта.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР