Милиони жители на Пекин от днес работят от вкъщи след

...
Милиони жители на Пекин от днес работят от вкъщи след
Коментари Харесай

Нови covid ограничения в Пекин, който заприлича на град призрак

Милиони поданици на Пекин от през днешния ден работят от у дома след въвеждането на следващ пакет от ограничения против ковид и 22-милионната китайска столица замязя на град фантом, съобщи Франс прес.

От два месеца Китай е изправен пред най-тежката епидемиологична вълна от появяването на първото огнище на болест при започване на 2020 година Въпреки че броят на инфектираните остава дребен в международен мащаб, китайските управляващи ползват прецизно политиката си за „ нулев “ covid и вкарват локдаун в цели градове, незабавно щом се появят даже няколко случая.

След Шанхай, града с най-голямо население в страната, който е в локдаун от началото на април, от една седмица и Пекин е обект на ограничавания за напредване и доста публични места (ресторанти, кафенета, спортни и фитнес зали) са затворени. Днес управляващите ограничиха строго достъпа до услуги, които не са от първа нужда в региона Чаоян – най-гъстонаселения и най-натоварения в столицата, където някои предприятия би трябвало да понижат естествената си работа до 5 %.

В резултат, оживеният търговски квартал Санлитун в Източен Пекин тази заран е необитаем, отбелязва сътрудник на Франс прес. На всекидневно доста посещавания магазин на " Епъл “ беше разпредено да затвори няколко минути след отваряне.

Пекин заяви през днешния ден за 49 нови случаи на болест през последното денонощие.

4333 са новозаразените в Китай, заяви през днешния ден Националната здравна комисия, представена от Ройтерс.

415 от доказаните на 8 май случаи в континентален Китай са със признаци, а 3918 са асимптоматични.

11 души са изгубили борбата с ковид за последното денонощие.

Ден по-рано бяха регистрирани 4462 нови случая.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР