Милиони хора в цяла Турция празнуваха победата на втория тур

...
Милиони хора в цяла Турция празнуваха победата на втория тур
Коментари Харесай

Милиони турци отпразнуваха победата на Ердоган

Милиони хора в цяла Турция честваха успеха на втория тур на президентските избори на сегашния държавен глава Реджеп Ердоган.

Поддръжниците на Ердоган, който бе претендент за президент на Републиканския алианс, честваха цяла нощ по улиците и площадите на доста градове в страната. 

Стотици хиляди ликуващи хора се събраха в мегаполиса Истанбул и в столицата Анкара, където президентът през нощта се обърна към поддръжниците си от балкона на президентския замък " Бештепе ". Ердоган съобщи, че в региона на двореца са се събрали 320 000 души. 

Хората носеха турски знамена, знамена на ръководещата Партия на справедливостта и развиването, както и флагове на Партията на националистическото деяние, която е главният съдружник в Републиканския алианс на Ердоган. Поддръжниците на президента ликуваха, като скандираха лозунги в негова поддръжка и пееха песента, отдадена на Ердоган. Някои от тях играха хоро, осведоми Българска телеграфна агенция.

Пред двореца „ Бештепе “ до късно през нощта се стичаха радостни жители с дребни деца и бебета, макар че в столицата валеше слаб дъжд.  Булевардите и улиците на Анкара бяха цялостни с коли с цели фамилии, подкрепящи Ердоган. Шофьорите на колите надуваха клаксони, доста хора развяваха флагове от колите. На доста места в столицата се образуваха километрични тапи.

Огромен брой поддръжници на президента честваха и по улиците на Кахраманмараш – епицентър на унищожителните трусове от 6 февруари. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР