Милиони долари предлага Фейсбук (Facebook Inc.) на новинарски издания в

...
Милиони долари предлага Фейсбук (Facebook Inc.) на новинарски издания в
Коментари Харесай

Фейсбук ще плаща значителни суми на новинарски издания в САЩ за лицензирани статии


Милиони долари предлага " Facebook " (Facebook Inc.) на новинарски издания в Съединени американски щати за правата за слагане на наличието им в новинарски раздел, който водещата обществена интернет медия се надява да започва по-късно тази година, оповестява " Уолстрийт джърнъл ", цитирайки лица, осведомени с въпроса, преде БНР.

Представители на " Facebook " са споделили на ръководителите на новинарски издания, че обществената медия е подготвена да заплаща 3 милиона $ годишно за лицензирани цели истории, заглавия и визуализации на публикации от новинарски издания, показват тези източници. Новинарските канали, които ще бъдат представяни от " Facebook " в раздела с вести, включват ABS News на Walt Disney Co., Dow Jones - компанията-майка на Wall Street Journal и на MarketWatch, Washington Post и Bloomberg

Плановете на " Facebook " са факт, защото компанията е изправена пред възходяща рецензия за ролята ѝ в борбата на новинарската промишленост посредством изсмуква на огромна част от приходите от реклама, които другояче са отивали за вестниците и други новинарски издания.

Взето дружно, Фейсбук и Alphabet Inc. - компанията-мака на Гугъл са спечелили през предходната година 60% от всички доходи от цифрова реклама в Съединени американски щати, демонстрират данни на eMarketer.

Споразуменията за лицензиране на вести сред " Facebook " и новинарските източници ще продължат за тригодишен период, споделиха някои от цитираните от " Уолстрийт джърнъл " източници. Според тях водещата обществена медия възнамерява да започва новинарската си секция през есента. Не е ясно обаче дали което и да е новинарско издания се е съгласило публично да дава лицензирано наличие на " Facebook ".
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР