Милиони барели гориво, произведено от руски петрол, все още се

...
Милиони барели гориво, произведено от руски петрол, все още се
Коментари Харесай

Милиони барели руски петрол все още се внасят във Великобритания въпреки санкциите

Милиони барели гориво, създадено от съветски нефт, към момента се внасят в Обединеното кралство макар глобите, наложени поради войната в Украйна, твърди изследване, представено от Би Би Си и БНР.

" Вратичката " в глобите значи, че съветският недопечен нефт се преработва в страни като Индия, а продуктите по-късно се продават в Обединеното кралство.

Правителството на Обединеното кралство отхвърли да е имало импорт на съветски нефт от 2022 година насам, само че представител сподели, че интернационално приетите " правила за генезис " дефинират, че суровият нефт, един път пречистен в друга страна, се класифицира за задачите на търговията като произхождащ от страната на пречистване.

Обединеното кралство е измежду многото западни страни, които не разрешават вноса на всевъзможен нефт и петролни артикули с генезис от Русия в опит да попречат на Москва може да генерира средства от изкопаемите горива за водене на войната в Украйна от изкопаеми горива. Но два обособени отчета, до които има достъп Би Би Си, демонстрират, че разпоредбите за пречистване разрешават продуктите, създадени от съветски недопечен нефт, да идват безпроблемно на територията на Обединеното кралство.

През ноември м.г. имаше известия, американската войска е купувала горива, създадени от съветски нефт, от гръцки и турски снабдители.

Центърът за проучване на силата и чистия въздух съобщи, че тази " малка врата в рафинирането " значи, че страни като Индия и Китай, които не са глобили Кремъл, могат законно да внасят съветски недопечен нефт и да го рафинират в петролни артикули като гориво за самолети и дизел. След това те изнасят тези артикули в Обединеното кралство и Европейски Съюз.

" Проблемът с тази малка врата е, че тя усилва търсенето на съветски недопечен нефт и дава опция за по-високи продажби във връзка с размера и повишение на цената им, което усилва средствата, изпращани във военния сейф на Кремъл ", сподели за Би Би Си началник на центъра Исак Леви.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР