Милиони американци все още живеят с предупреждението да очакват още

...
Милиони американци все още живеят с предупреждението да очакват още
Коментари Харесай

На пътя на торнадото: климатичните промени засилват смъртоносните бури

Милиони американци към момента живеят с предизвестието да чакат още стихии и учените предизвестяват, че с световното стопляне сходни опустошителни събития могат да станат все по-смъртоносни, отбелязва Euronews.Тези трагични феномени се случват по целия свят, само че най-често в Съединени американски щати.

Страната поема към 75% от общо към хиляда торнада годишно, които се развихрят по света, маркирайки през годините регион, със злокобното име „ Алея на торнадото “, разпростряла се от Тексас до Южна Дакота. Повечето торнада са къси и безвредни, само че най-разрушителните може да продължат с часове, като ветровете са достигали скорост от 480 км/ч, обхващайки няколко квадртни километра.

Връзката на торнадото с климатичните промени не е доста ясна, само че от ден на ден проучвания демонстрират, че повода за по-честите торнада са изменящите се модели на времето. Според изследване, оповестено от Американското метеорологично сдружение, до 2100 година междинният годишен брой торнада по източното крайбрежие на Съединени американски щати ще се усили с 6,6%, като учените считат, че повода са...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР