Милионери бягат от Турция заради турския президент Реджеп Ердоган. 12%

...
Милионери бягат от Турция заради турския президент Реджеп Ердоган. 12%
Коментари Харесай

Милионери бягат от Турция заради Ердоган

Милионери бягат от Турция поради турския президент Реджеп Ердоган. 12% от локалните богаташи са избягали за негативно време, написа американският вестник „ Ню Йорк Таймс “.

Посочват се две съществени аргументи за това „ бягство”. Първо – икономическите усложнения в Турция и второ – насилствените политики на президента Реджеп Ердоган.

Държавният глава и неговата ръководеща Партия на справедливостта и развиването са упреквани, че оказват напън над бизнеса, а арестите на другомислещи след опита за боен прелом през 2016 година са следващо доказателство за това.

Започнали са да бият камбаните за заплаха в тази страна. През 2017 година 12% от турските милионери са се преселили в други страни. Самото това като факт е задоволително доказателство за икономическите действителности в Турция, показва изданието.

През миналите месеци турската лира съществено се разклати. Според Реджеп Ердоган това е неистина и тя е измислена от рейтинговите организации, с цел да се подкопае Турция. Икономистите обаче показват, че политиките на ръководещите са причина за срутва на лирата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР