„Милиардите за закупуването на нови изтребители могат да бъдат дадени

...
„Милиардите за закупуването на нови изтребители могат да бъдат дадени
Коментари Харесай

Марешки: Вместо да взимаме от хората по 12 лева за здраве, да спрем скандалната сделка със самолетите

„ Милиардите за закупуването на нови изтребители могат да бъдат дадени за опазване на здравето. Ако на българските жители бъдат удържани по 12 лева в допълнение за здраве, ще се съберат към 400-500 млн. лева годишно. Това, съгласно здравното министерство, би решило огромна част от проблемите в здравния бранш. Щом е по този начин обаче, по-добре е да не бъркаме в джоба на хората за следващ път, а да разпределим милиардите за непотребните самолети по различен метод – за опазване на здравето и обучение. Затова, да спрем, грабителската договорка за закупуването военни самолети ", това прикани през днешния ден в изказване особено за „ Стандарт " водачът на ВОЛЯ и зам.-председател на Народно събрание Веселин Марешки.

Той предложи да се инициира нов референдум, в който хората да кажат какво избират – да се купят нови бойни самолети или да имат почтено опазване на здравето.

По мотив Македония Веселин Марешки отхвърли позицията на външния министър Захариева и я укори, че я показва като българска, което не показва мнението на огромната част от популацията. „ Всички в този момент си мълчим – ръководещи, съпротива, патриоти, по тази причина излиза, че „ този памфлет " е позиция на цялата страна, още повече че две трети от македонците споделиха „ не ". Когато България беше одобрявана в Европейски Съюз, по какъв начин бихме се почувствали в случай че ни бяха поискали да си променим името? ", попита Марешки. Той напомни за двата референдума в България - за строителството на атомна централа в Белене през 2013 година и за смяна на изборната система през 2016 година, чийто резултати не бяха приети за годни поради дефицит на най-малък брой гласове.

Лидерът на ВОЛЯ се обърна с открит апел към Народното събрание да одобри декларация по отношение на резултатите от допитването в Македония, с която Народното събрание ни да потвърди, че е пореден в решенията си, да каже, че резултатът санкционира самозабравилите се политици в Македония, както и че България поддържа пътя на Скопие за отстояване на националните ползи на страната.

ВОЛЯ се срещна и с единствения претендент от квотата на Народно събрание за парламентарен арбитър Красимир Влахов. „ Ще подкрепим кандидатурата му, тъй като сме респектирани от професионалната му биография ", разяснява Веселин Марешки.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР