Милиардерът Майкъл Блумбърг, който бе кмет на Ню Йорк, скочи

...
Милиардерът Майкъл Блумбърг, който бе кмет на Ню Йорк, скочи
Коментари Харесай

Майкъл Блумбърг влезе в битката за президент на САЩ

Милиардерът Майкъл Блумбърг, който бе кмет на Ню Йорк, скочи в конкуренцията за президент на Съединени американски щати, обявявайки в неделя, че ще се бори за номинация на Демократичната партия, с цел да срещне през ноември 2020 година в борба против републиканския настоящ държавен глава Доналд Тръмп.

" Кандидатирам се за президент, с цел да победя Доналд Тръмп и да възстановя Америка. Не можем да си позволим още 4 години безотговорни и аморални дейности на Тръмп ", сподели 77- годишният Блумбърг, който съгласно класацията на списание " Форбс " и осмият по благосъстояние в Америка с активи за 53.4 милиарда $, което значи, че може да финансира самичък своята акция и да излее милиони в наемането на хора и в реклама, съобщи Ройтерс.

Кандидатурата на Блумбърг се явява късно предизвикателство към оформилите се към този момент кандидати от Демократичната партия. Сред тях са някогашният вицепрезидент Джо Байдън, кметът на Саут Бенд Пийт Бутиджидж, който е първият открит гей, кандидатирал се за държавен глава, авторитетната сенаторка Елизабет Уорън и Бърни Сандърс.

Блумбърг изрази убеденост, че неговият неповторим опит в бизнеса, ръководството и благотворителността ще му оказват помощ да удържи победа. На уеб страницата на предизборния си щаб Той към този момент е показал, че акцията му ще е съсредоточена върху въпросите, свързани с стопанската система, опазването на здравето, имиграцията, образованието и предотвратяването на случаите на стрелби на публични места. Според него при възможна победа на Тръмп на бъдещите избори " Съединени американски щати може в никакъв случай да не съумеят да се възстановят ".

Блумбърг може да завоюва гласоподаватели, които не харесват апели на Уорън за облагане на най-богатите и финансиране от данъкоплатците на гратис образование в колежите и опазване на здравето за всички. Възможно е към този момент да има симпатизанти поради благотворителността си в интерес на акции за битка с климатичните промени, провокирани от индивида, и за преодоляване на насилието с огнестрелно оръжие в Съединени американски щати посредством по-ограничаващи закони.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР