Милиардерът Ли Кашин предаде ръководството на групата на сина си

...
Милиардерът Ли Кашин предаде ръководството на групата на сина си
Коментари Харесай

CK Hutchison вече е едноличен собственик на италианския телеком Wind Tre

Милиардерът Ли Кашин съобщи управлението на групата на сина си Виктор Ли през май

Още по тематиката
Съединени американски щати не позволи на China Mobile да предлага телеком услуги в страната
3 юли 2018
Довършването на Южната дъга на околовръстното ще е готово през 2021 година

Само огромни локални играчи се състезават за 6-километровата права за 123 млн. лева без Данък добавена стойност
2 юли 2018
Telenor продава сръбската си банка на чешката PPF Group

Чешката компания се контракти по-рано през годината да придобие бизнеса на норвежкия телеком в България и " Нова броудкастинг груп "
18 юни 2018
Мобиле сапиенс: Как непрекъснатата съгласуваност промени човечеството

Съвместният план на " Капитал " и А1 приказва за телекомуникационната гражданска война и какво ще се случи в идващите години, когато ще сме свързани от ново потомство мобилни мрежи
8 юни 2018
Китайската ZTE е сключила съглашение със Съединени американски щати за отпадане на възбраната да търгува

Компанията ще би трябвало да заплати санкция от над 1 милиарда $, с цел да се върне на пазара
6 юни 2018 Конгломератът CK Hutchison ще стане едноличен притежател на италианската телекомуникационна компания Wind Tre, откакто се съгласи да заплати 2.45 милиарда евро за останалите 50% от акциите. По този метод групата от Хонконг, благосъстоятелност на милиардера Ли Кашин, се утвърждава на пазара на европейските мобилни мрежи, написа Financial Times.

Контрол над телекомуникациите

CK Hutchison купува каузи на основаната в Амстердам компания Veon. Wind Tre беше основана през 2016 година при сливането на VimpelCom’s Wind Telecomunicazio и CK Hutchison’s 3 ItalIa. " Това е основна стъпка за укрепването на въздействието на CK Hutchison в телекомуникациите, които се трансформират в международна платформа за доставка на артикули и услуги от идващото потомство ", се споделя в изказване на компанията от вторник.

CK Hutchison има телекомуникационни активи в Европа и Азия, макар че на Стария континент Европейската комисия блокира опита на компанията да стъпи на пазара във Англия през 2008 година Конгломератът също има дялове в пристанища, инфраструктура и енергийни активи по целия свят и е огромен вложител във Англия с дялове в Northumbrian Water Group и UK Power Networks.

Управлението на Ли-младши

Управлението на растящата бизнес империя беше поето през май от Виктор Ли, сина на Ли Кашин. Младият Ли към този момент показва желанията си да продължи развиването на фирмите, основани и добити преди десетилетия от татко му. През юни консорциум, управителен от инфраструктурната компания Cheung Kong и следена от CK Hutchison, направи оферта от 13 милиарда $ за австралийската газопроводна компания APA Group. Миналата година CKI купи австралийския оператор Duet за 7.4 милиарда $.

Сделката за Wind Tre би трябвало да получи регулаторни утвърждения и се чака да завърши през третото тримесечие на тази година. Първоначалното обединение с бизнеса на VimpelCom изискваше повече от година за утвърждение от страна на регулаторите. CK Hutchison разгласи във вторник, че първичното ѝ присъединяване от 50% в Wind Tre е асъдействало с повече от 1 милиарда евро към брутната облага на групата.

Телекомуникационният колос Veon съобщи, че чака да излезе с чиста облага от към 1.1 милиарда $ след приключването на договорката и ще употребява средствата за понижение на задълженията си. През октомври Wind Tre взе рекорден за нея заем от 7.3 милиарда евро, тъй като планираше да изплати съществуващите си задължения и да се приготви за навлизането на нови играчи на италианския телекомуникационен пазар.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР