Милиардерът Илон Мъск обяви като успешен първият опит на чипиране.

...
Милиардерът Илон Мъск обяви като успешен първият опит на чипиране.
Коментари Харесай

Мъск: Да, вече чипирахме човек!

Милиардерът Илон Мъск разгласи като сполучлив първият опит на чипиране. Компанията му Neuralink е съумяла да сложи мозъчен имплант в човек за първи път.

Целта на компанията е да свърже човешкия мозък с компютрите. Според Мъск това ще помогне за превъзмогване на комплицирани неврологични положения. 

Редица конкурентни компании към този момент са вградили сходни устройства. Съществуващите устройства също са генерирали резултати. 

Компанията на Мъск получи позволение да тества чипа върху хора от Агенцията за надзор на храните и медикаментите на Съединени американски щати през май. Това даде зелена светлина за началото на шестгодишното изследване. 64 гъвкави влакна, по-тънки от човешки косъм, се слагат хирургично от робот върху част от мозъка, която управлява моториката. 

Компанията споделя, че тези влакна разрешават на нейния пробен имплант - захранван от батерия, която може да се зарежда безжично - да записва и предава безжично мозъчни сигнали към приложение, което декодира по какъв начин индивидът има намерение да се движи.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР