Милиардерът Илон Мъск най-после призна, че смята да се оттегли

...
Милиардерът Илон Мъск най-после призна, че смята да се оттегли
Коментари Харесай

Илон Мъск спешно търси нов шеф на Twitter, докато Tesla не спира да губи пари

Милиардерът Илон Мъск най-сетне призна, че счита да се отдръпна като основен изпълнителен шеф на Twitter, откакто личните му консуматори гласоподаваха против него в анкета с болшинство от 57.5%.

Мъск разгласи, че " ще подаде оставка, незабавно щом откри някой задоволително неблагоразумен, с цел да поеме работата ".

" След това ще ръководя единствено екипите по софтуера и сървърите ", написа той в Twitter.

Бизнес медията CNBC цитира свои източници, съгласно които към този момент тече търсене на нов управител за обществената мрежа и то е почнало още преди Илон Мъск да пусне прословутата анкета.
Самият той позволи, че допитването в Twitter би могло да се манипулира с ботове или подправени сметки, поради което загатна, че в бъдеще този вид анкети може да са на платформата - още една крачка обратно от обещанието му за " власт в ръцете на хората " и независимост на словото.
Действителната причина за нежеланието на Мъск да продължава да се занимава с цялото оперативно ръководство на Twitter са сериозните проблеми с пазарната капитализация на Tesla.

Там той към този момент има дейна вътрешна конкуренция в лицето на капиталовия управител Рос Гербер.

Акционерът в Tesla упреква Мъск за това, че е оставил автомобилния производител без съответно ръководство поради фокусирането на цялото си внимание върху Twitter - и пазарите отвръщат на това разтърсване.

Акциите на Tesla към този момент се обезцениха с 50% на годишна база, а единствено за един ден на 20 декември те изгубиха още 8 на 100 от цената си. Междувременно сенаторът от Демократическата партия Елизабет Уорън изпрати писмо до борда на Tesla, в което предизвестява мениджмънта на компанията за това, че нарушават законовите си отговорности по отношение на притежателите на дялове в компанията.

Мъск реагира на рецензиите с различни оправдания. Според него хората избират да влагат парите си в банкови спестовни схеми, вместо в акции, откакто лихвите започнаха да се покачват - доходността от депозитите към този момент е обезпечена, за разлика от финансовите пазари.

Наблюдателите обаче считат, че отместването на виновността от Мъск е несъстоятелно.

Tesla стартира да губи огромна част от вложителите си след оповестяването на проектите му да купи Twitter още през април 2022 година

Оттогава акциите на Ford са спаднали единствено с 26%, а на GM - с 12%, до момента в който Tesla се спусна надолу с цели 59%.

Производителят на електрически автомобили има лични проблеми, които остават нерешени - от забавянето в продажбите в Китай, през потребността да увеличи продуктивността на фабриките си в Тексас и Германия, до оправянето с пазара в Европа, където високите цени на тока въздействат върху готовността на водачите да купуват електрически коли.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР