Милиардерът Илон Мъск, който стои зад Tesla, SpaceX и Twitter,

...
Милиардерът Илон Мъск, който стои зад Tesla, SpaceX и Twitter,
Коментари Харесай

Илон Мъск хареса от своя профил в социалната мрежа снимка на известния български фотограф

Милиардерът Илон Мъск, който стои зад Tesla, SpaceX и Twitter, хареса от своя профил в обществената мрежа фотография на известния български фотограф Владислав Терзийски. Кадърът е уловил едно от най-красивите места в България - Белоградчишките скали.

Pretty sure that was in Elden Ring

— Elon Musk (@elonmusk)

В коментара си под фотографията Мъск написа, че в компютърната игра Elder Ring има скали, които доста наподобяват на българските. Най-богатият човек в света към този момент дефинира Elder Ring за най-хубавата игра на годината и я назова " най-красивото изкуство, което съм виждал ". Играта е дело на японското студио FromSoftware и е създадена дружно с американския фентъзи създател Джордж Р.Р. Мартин.

Кадърът на българската забележителност впечатли доста от почитателите на Мъск, които също споделиха фотографията. Хиляди са удивени от красивата дестинация у нас и споделят, че е изображението е отлично и нереално красиво. Много хора пишат, че ще включат страната ни за посещаване, с цел да видят онлайн това място.

" Илон Мъск направи чудесна реклама на страната ни с този жест. Изображението е една от забележителностите в България, която заслужава да бъде показана пред по-голяма аудитория. Тази фотография включва по едно и също време история, археология и природа. Направих я преди 4 години с дрон ", показа пред Bgtourism.bg авторът на фотографията Владислав Терзийски.

Белоградчишките скали са скали, формирани при изветряването на триаски пясъчници и конгломерати. Скалите се разгръщат на почти 30 км дължина, 3 до 5 км широчина и до 200 м височина. Те са оповестени за естествена забележителност от 1949 година. Този удивителен естествен феномен е изваян от стичащата се дъждовна вода и ветровете в продължение на 200 милиона години, трансформирайки безформения камък в статуи наподобяващи митични същества, човешки силуети, животни и птици.

През 2009 година Белоградчишките скали участваха в международната ранглиста за установяване на Седемте нови чудеса на природата. Българският естествен феномен се подреди измежду 77-те естествени обекта от общо 261 естествени от 222 страни, като получи гласовете на над 6,5 млн. души.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР