Милиардерът и основател на Microsoft Бил Гейтс вярва, че броят

...
Милиардерът и основател на Microsoft Бил Гейтс вярва, че броят
Коментари Харесай

Бил Гейтс: Пандемията ще отслабне след вълната от Омикрон

Милиардерът и създател на Microsoft Бил Гейтс има вяра, че броят на коронавирусните инфекции в страните ще намалее след вълната от варианта Омикрон, след която коронавирусът ще се третира като сезонен грип.

" Докато светът минава през вълната Омикрон, здравните системи ще бъдат изправени пред провокации. Най-тежките случаи са при неимунизирани хора. След като Омикрон премине през останалата част от годината случаите ще бъдат доста по-малко, тъй че коронавирусът ще се третира по-скоро като сезонен грип ", написа Гейтс в туитър.

Той съобщи, че сегашните ваксини имат два минуса: хората, които са били имунизирани, към момента могат да бъдат инфектирани, а успеваемостта на лекарството понижава с течение на времето. " Нуждаем се от ваксини, които да предотвратяват повторното заразяване и да са ефикасни в продължение на доста години ", акцентира създателят на Microsoft.

Относно произхода на ковид Гейтс написа, че има доказателства, че той е бил предаден на хората от различен биологичен тип. " В бъдеще ще има огнища (на сходни болести), предадени и от други типове, тъй че би трябвало да влагаме, с цел да се подготвим за тях ", счита милиардерът.

По-рано Гейтс допусна, че пандемията от ковид може да завърши още през 2022 година, макар че в този момент - с появяването на варианта Омикрон - светът може би претърпява най-трудната част от нея.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР