Милиардерът Джордж Сорос използва Световния икономически форум в Давос, за

...
Милиардерът Джордж Сорос използва Световния икономически форум в Давос, за
Коментари Харесай

Джордж Сорос в Давос: Цивилизацията може да не преживее Третата световна война на Путин

Милиардерът Джордж Сорос употребява Световния стопански конгрес в Давос, с цел да насочи песимистично предизвестие за света след експлоадирането на войната в Украйна. 

Сорос счита, че съветската военна инвазия може би към този момент е сложила началото на Трета международна война, а " нашата цивилизация може и да не я преживее ". 

" Нахлуването в Украйна не беше ненадейно. Светът от ден на ден се въвличаше в спор сред две системи на ръководство, които са диаметрално противоположни - отвореното общество и затвореното общество ", споделя 91-годишният финансист. 

Той счита, че Путин към този момент осъзнава какъв брой сериозна неточност е направил с военния удар против прилежащата страна и " приготвя почвата за начало на договаряния за помирение ", само че то може да се окаже неустойчиво, тъй като съветският президент е потвърдил, че " не може да му се има доверие ". 

Колкото по-слаб става Владимир Путин, толкоз по-непредсказуеми ще бъдат дейностите му. Европейските водачи схващат този проблем, като осъзнават, че Путин няма да чака, до момента в който континентът обезпечи различни източници на енергийни запаси, и може да " спре кранчето " на природния газ тъкмо когато доставките са най-необходими. 

Единството в Европа, съгласно Сорос, е подложено на тежко тестване, само че в случай че Европейски Съюз продължава да държи обща позиция, това може да ускори енергийната му сигурност и лидерската позиция по тематиките на климата.  Ангела Меркел се оказва един от водачите, които Джордж Сорос подлага на критика най-остро по време на речта си в Давос. 

Той упреква някогашния немски канцлер, че е оставила Европа по-зависима от съветските изкопаеми горива. 

" Тя слкючи специфични контракти с Русия за доставките на газ и трансформира Китай в най-големия пазар за експорт на немски артикули. Германия е най-добре представящата се стопанска система в Европа, само че в този момент ще би трябвало да заплати голяма цена за тази политика ", споделя Джордж Сорос. 

Макар че акцентира решителността на наследника на Меркел Олаф Шолц да постави завършек на газопровода " Северен поток 2 " и да обещае 100 милиарда $ помощ за Украйна, Сорос показва, че италианският министър-председател Марио Драги взема по-смели решения против Путин, без значение че зависимостта на Италия от съветския газ е " съвсем толкоз висока колкото и в Германия ". 

Сорос дефинира режимите на Путин в Русия и Си Дзинпин в Китай като " най-голямата опасност за отворените общества ". 

" С какво могат да се похвалят двамата диктатори Владимир Путин и Си Дзинпин? Те са обвързани в съюз, който няма граници. Двамата имат доста общи черти. Управляват със опасност от принуждение, вследствие на което позволяват умопомрачителни неточности. Путин очакваше да бъде посрещнат в Украйна като избавител. Си Дзинпин държи на политиката си на нулевa заболеваемост от Covid, въпреки че е невероятно тя да бъде поддържана ", споделя Сорос. 

Решенията на китайския президент за преодоляване на пандемията съдържат " неизбежен " риск от отстраняването му от власт, откакто едвам не провокира хората в Шанхай на протест против държавното управление, а локдаунът тласка китайската стопанска система към срив.   
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР