Милиардерът Джак Ма, основател и ръководител на компанията Alibaba официално

...
Милиардерът Джак Ма, основател и ръководител на компанията Alibaba официално
Коментари Харесай

Милиардерът Джак Ма напуска Alibaba на 54 години и излиза на пенсия

Милиардерът Джак Ма, създател и началник на компанията Alibaba публично разгласи пред Bloomberg TV, че от понеделник, 10 септември тази година излиза на пенсия. Джак Ма е на 54 години и има намерение да стартира да се занимава с преподаване и щедрост.
The New York Times посочи, че точно в този понеделник Джак Ма навършва 54 години. Също по този начин, на 10 септември в Китай се чества Денят на учителя. А преди да основе Alibaba Джак Ма бе преподавател по британски език.

Уеб изданието твърди, че милиардерът излиза на пенсия, тъй като в Китай съществено се е влошила и развалила бизнес средата, а държавните предприятия все по-често се намесват в работата на частните компании. NYT добавя, че Ма ще остане в борда на шефовете на Alibaba и ще наставлява управлението на компанията. Джек Ма сподели пред The New York Times, че неговото излизане на пенсия е „начало на нова ера„.

Към сегашен ден финансовото положение на Джaк Ма е $36,6 милиарда. Той основа компанията Alibaba през 1999 година и я трансформира в един от най-големите международни ритейлъри.

А в изявлението за Bloomberg TV милиардерът сподели, че след напускането на компанията ще употребява времето си най-вече за филантропия. Джак Ма сподели още, че има намерение да сътвори фондация, с която да финансира разнообразни просветителни планове. Ма съобщи, че има намерение да върви по стъпките на Бил Гейтс.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР