Милиардерът Бил Гейтс споделя в най-новата си книга, че всички

...
Милиардерът Бил Гейтс споделя в най-новата си книга, че всички
Коментари Харесай

Бил Гейтс: Всички богати държави трябва да преминат на 100% към синтетично месо

Милиардерът Бил Гейтс споделя в най-новата си книга, че всички богати страни би трябвало да преминат на 100 % към храненето със синтетично месо. Това може да помогне на човечеството да се оправи в битката си с климатичната рецесия.

Основателят на Microsoft направи коментара в скорошно изявление за MIT, обсъждайки новата си книга „ Как да избегнем климатични бедствия “.

Гейтс похвали растителните други възможности на месото Impossible Foods и Beyond Meat, заявявайки че „ те са съумели да реализират значими резултати на пазара„.

На въпроса дали месото на растителна основа, както и това отгледано в лаборатория, може да даде решение на казуса с протеините в международен мащаб, даже в бедните страни, милиардерът отговори негативно.

„ За Африка и други небогати страни ще би трябвало да използваме генетиката на животните, с цел да повишим фрапантно количеството говеждо месо на брой излъчвания от тях„, декларира Гейтс, допълвайки, че добитъкът в Съединени американски щати е доста по-продуктивен и по този метод екологичен, по отношение на този в разрастващите се страни.

„ Така че не, не мисля, че най-бедните 80 страни в света ще ядат синтетично месо. Мисля обаче, че всички богати страни би трябвало да преминат на 100 % към синтетично говеждо месо. Можете да свикнете с вкусовата разлика, а и с времето фирмите разработчици ще създадат усета още по-добър„, декларира милиардерът.

Самият Бил Гейтс е един от най-големите вложители в фирмите за растителни други възможности на месото – Beyond Meat и Impossible Foods. Филантропът спонсорира и много планове за лабораторно отглеждано месо, при което клетъчни скотски култури непосредствено построяват месни структури в биореактори. Така крайният артикул е пилешко или телешко месо, което обаче е получено без кръвопролитие на животни и развъждането им във ферми.

Именно индустриалното отглеждане на животни е един от най-големият основател на парникови газове, както и потребител на сила, споделя Гейтс, цитирайки данни на учените.

Увеличаването на човешкото население може да се окаже съдбовно за климатичния баланс, в случай че типът ни продължи да развива своя хранителен бранш по същия метод, както до момента, счита милиардера. Освен това е нужен преход към по-зелени технологии, счита Гейтс.

Бил Гейтс счита, че оправянето с климатичните промени ще е доста по-трудно спрямо „ преборването “ на ковид. Милиардерът влага в развиването на голям брой планове, които биха понижили парниковите газове и стоплянето на планетата. Сред по-нетрадиционните му хрумвания са тази да затъмни Слънцето, само че с изключение на нея обмисля и основаването на специфични машини за извличането на СО2 от атмосферата, както и налагането на въглеродни налози. Като едно от решенията той счита, че богатата част от света може и би трябвало да премине към диета, включваща само растителни или синтетични протеини. Самият Бил Гейтс обаче споделя, че към момента употребява месо.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР